Hirdetés

Gond van a Seasonic FOCUS PLUS tápokkal



|

Számos videokártyával gondja van ezeknek a Seasonic tápegységeknek - a gyártó már vizsgálja az ügyet.

Hirdetés

A Seasonic hivatalosan is megerősítette, hogy a FOCUS PLUS tápegységeinek számos videokártyával lehet problémájuk. Az NVIDIA oldalán egyelőre úgy néz ki, hogy kizárólag az ASUS GeForce GTX 970 STRIX kártyát nem szeretik ezek a Seasonic tápok. 

Hirdetés

Bizonyos esetben ilyen grafikus vezérlő mellett fekete képernyő jelentkezhet nagyobb terhelésnél. A gyártó nyomozása megtalálta a hiba okát, ami csak a GPU nagyobb terhelése mellett jelentkezik. A szakértők szerint a probléma megoldható, méghozzá módosított PCIe kábelekkel, amelyekkel jobb árnyékolást kínálnak. 

Az AMD oldalán már bonyolultabb a helyzet. A 2018 januárja előttről származó AMD Vega 56 és Vega 64 szériás videokártyáknál rendszerleállások tapasztalhatóak a FOCUS PLUS tápok használata mellett. Itt is a nagyobb terhelésnél jelentkeznek a problémák. A normálisnál nagyobb csúcsok aktiválják a tápok védelmi rendszerét. 

Ezek a gondok valószínűleg rossz hatással lesznek a Seasonic hírnevére, de hó hír, hogy a gyártó elismerte a problémát, és tovább vizsgálja az alapvető okokat. Minden érintettet arra kérnek, hogy keresse fel őket további segítségért. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.