Hirdetés

Biztonsági fenyegetések azonosításában segítene a Google Cloud



|

A Chronicle elemzőplatform mellett új biztonsági képességekre is szert tesz a Google felhőszolgáltatása.

Hirdetés

A Google folyamatosan fejlesztené az üzleti ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásait, és ennek keretében a Google Cloud is sokoldalúbbá válik. A Chronicle biztonsági elemzői platform bevetése mellett új biztonsági képességeket is bevetnek a fenyegetések észlelése érdekében. A Chronicle még az Alphabet szárnyai alatt kezdte, tavaly azonban a cyberbiztonsági céget beolvasztották a Google Cloudba. Most már az ügyfelek ezt az elemzői platformot is használhatják a fenyegetések felkutatásához, az új YARA-L szabálynyelvvel együtt. 

Hirdetés

A speciálisan a modern fenyegetések és viselkedési minták azonosítására épített YARA-L alapját a népszerű és nyílt forráskódú YARA nyelv adja, amellyel a kártevők észleléséhez írnak szabályokat. A Chronicle csapata pedig az új verzióban a biztonsági naplókat és egyéb telemetriákat is használja, köztük a hálózatforgalmi adatokat vagy az EDR-adatokat. 

A biztonsági elemzők a YARA-L segítségével szabályokat is írhatnak, amelyek még hatékonyabban találnak rá a Google szerint a modern fenyegetésekre. A szabály-végrehajtás pedig skálázható és valós idejű. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.