Hirdetés

Ma este 7-től a Google bejelent mindent. Is!



|

Sokan sokféle újdonságot várnak a Google fejlesztői konferenciájától, amelynek bevezető előadása magyar idő szerint ma este 7-kor kezdődik. Kövesd velünk!

Hirdetés

Bár a Google sokak szerint manapság már nem olyan forradalmi újító, mint egy-két évtizede volt, de azért ezt kapásból cáfolhatnánk egy csomó olyan területtel, ahol az egykori keresővállalat manapság nagyon komoly, vagy épp a legkomolyabb játékos. Elég csak a legnépszerűbb mobil operációs rendszerre, az Androidra gondolni, de persze ott a még mindig legtöbbet használt kereső, az egyik legfontosabb webmail-platform, a Gmail (ami nemrég újult meg komolyabban), a Chrome böngésző (amely szintén mostanában kap erősebb ráncfelvarrást), de az okosotthonokhoz kapcsolódó fejlesztések, az önvezető autózás és egy csomó más technológia is kiemelt fontosságú náluk. Szóval igenis érdemes odafigyelni arra, miről beszélnek ma este a felszólalók, hiszen az éves Google I/O konferencia legelején mindig elég komoly újdonságokról és tervekről esik szó, amik sok esetben erősen befolyásolják az informatika világát.

Hirdetés

Épp ezért lett egy szépséges új gyűjtőrovatunk a Google számára, ahová ma este akár percről percre kerülhetnek fel a friss hírmorzsák az elhangzottakról. A rovat legfrissebb híreit a PC World főoldalán is megtaláljátok, frissítsétek a böngészőt gyakran, füstöljön az az F5 gomb. Akkor sem kell aggódni, ha a friss Google I/O hírek "lepörögnek" a főoldalról, kipakoltunk egy szép dobozt, amiben ezután megjelennek, itt van, ni:

Addig pedig jöjjön egy kis előzetes agyalás arról, vajon mi mindenre számíthatunk ma este!

Android P

Pumpkin Pie? Popsicle? Pistachio? Esélyes például, hogy megtudjuk azt is, hogy a Google hagyományainak megfelelően idén milyen édességről nevezik el az ABC-ben soron következő Android verziót. De persze ennél jóval fontosabb részleteket is kaphatunk például arról, hogyan kezeli majd ez a változat a divatossá váló kijelzőbe lógó szenzorsávot, tényleg nagyot vált-e a home gombok eltűnése miatt a gesztus-alapú kezelés irányába, és vajon ezzel a kiadással sikerül-e egy kicsit végre rendezni a sokféle eszközön futó sokféle különböző Android verzió kérdését.

Android TV

Vajon idén tényleg tud olyasmit villantani a Google, ami képes a minden gyártónál meglevő okostévék közé (vagy akár fölé) jelentősebb súllyal is beférkőzni? Tényleg jön a 4K-s, Chromecast-szerű Android TV stick teljesértékű tévés interfésszel és akár egy távirányítóval is?

Android Auto

A Google akár még jobban beáshatja magát a gépjárművek fedélzeti számítógépeibe, az előzetes hírek szerint több autógyártó is képviselteti magát a rendezvényen, például a csodaszép és sok tekintetben újító Jaguar I-PACE is.

Google Assistant

Évek óta folyik az Apple és a Google versenyfutása a mobilos mesterséges intelligencia illetve az ehhez kapcsolódó digitális asszisztensek terén. A 2018-as év már mindenképpen nevezetes lesz arról, hogy ez az az esztendő, amikor a Google Assistant megjelenik iPhone-okra (helló, Siri, lett egy lakótársad), ezért valószínűleg igyekeznek a mostani keynote során őjabb villantós funkciókat is bemutatni.

Google Home

Ha már Assistant, akkor ne maradjon le az ezt használó Google Home okoshangszóró sem. A kütyü épp a tavalyi I/O során kapta meg a proaktív segítő funkciót, a Spotify, Deezer és SoundCloud integrációt és a hangvezérléses hívás lehetőségét, azóta pedig kijött egy May és egy Mini verzió is a hardverből. Szóval esélyes, hogy itt is lesz valami új bejelentés.

...és amire még nem is gondolunk

Bár a Google-t nem kötelezi az Apple bejelentősdik hagyománya, a "one more thing", de többen is hangot adtak annak a véleményüknek, miszerint a cégnek most lenne igazán érdemes valami teljesen friss fejlesztéssel is előrukkolnia olyan területen, amire nem számít sem a közönség, sem a versenytársak. Hogy lesz-e ilyen, azt meglátjuk este 7-től, mindenkit várunk a PC Worldre, ahol tehát érdemes gyakran frissítgetni a főoldalt az új hírekért!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.