Hirdetés

Gőzerővel dolgozik az AMD a next-gen GPU-kon, de messze még a megjelenés



|

A Navi 31 és 33 már alakul, de a következő egy évben ne nagyon számítsunk rájuk.

Hirdetés

A napokban rajtolt el az AMD RX 6600 XT, ami önmagában ugyan nem lenne egy kifejezetten rossz kártya, hiszen bőven volna igény az elérhető árú 1080p-s modellekre, de van vele két probléma: szinte egyáltalán nem elérhető, és ahol igen, ott sem megfizethető áron kínálják, így aztán nem megmentő, hanem pofára esés lett belőle. De az AMD-nél nem adják fel.

Hirdetés

Navi 3X vagy Navi 30 néven hivatkoznak a következő GPU generációra, amivel idén egészen biztosan nem találkozunk még, de jövőre komoly ugrást jelenthet gamingben, hiszen egyes szivárogtatók szerint az RDNA 3 akár 250-300%-os teljesítménybeli növekedést is jelenthet. Bár az RDNA 2-ben is van még bőven kraft, a Radeon Open Compute Common Language Runtime-ba (ROCclr) már bekerült a Navi 31 és Navi 33 támogatás.

Előbbi 15360 magot és 256-512 MB-os Infinity Cache-t kínál majd egy 800 mm²-es chipen, míg a Navi 33 egy visszafogottabb GPU lesz, 440 mm²-re sűrítenek be 5120 magot, és minden bizonnyal a VRAM sávszélességét is visszafogják. Az adatbázisba még nem került be, de az AMD valószínűleg dolgozik a Navi 32-n is, 2022 nyara előtt azonban ezek egyikére sem érdemes számítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.