Hirdetés

GPU-gyorsításban erősít az Adobe Premiere Pro



|

Az Adobe fontos frissítést ad ki a Premiere Pro mellé: ennek hála az jobban kihasználja majd a GPU-s gyorsítást.

Hirdetés

Az Adobe ezen a héten új frissítést ad ki a Premiere Pro mellé, amely további hardveres gyorsítást eredményez az NVIDIA és az AMD GPU-t használó rendszereken. A 14.2-es csomag GPU-gyorsításos kódolásra képes az NVIDIA hardveres enkóderével, Quadro és GeForce kártyákon egyaránt. Az ígéret az, hogy a videoszerkesztők a nagyfelbontású videókat ötször gyorsabban tudják majd exportálni, mint simán a CPU-ra építve. A változások a Media Encoder, After Effects és Audition appokat is érintik. 

Hirdetés

Bár a CUDA-magokat régóta támogatja a Premiere Pro ilyen célokra, most optimalizálták a programot, hogy külön hardveres kódolót is használjon. Így a H.264 és H.265/ HEVC kodekeknél is gyorsul az exportálás. 

Az Apple ProRes RAW formátuma szintén támogatott lesz, így a fájlokat már nem kell transzkódolni Windowson importáláskor. A folyamatot szintén a CUDA-magok gyorsítják, az AMD GPU-k támogatását pedig szintén megoldották a fejlesztők. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.