Hirdetés

Gyár nélkül maradhat az Intel?



|

Iparági megfigyelők szerint az Intel leépítheti a chipgyárait. Az Intel 14 nm-en ragadt, az elemzők sötét képet festenek.

Hirdetés

Az Intel egyike azon kevés félvezető-gyártóknak, amelyek a termékeik döntő többségét saját gyárukban termelik meg. Az Intel továbbra is a processzorok miatt van a tech szektor élén. 

Hirdetés

A processzorokat természetesen mindig a legújabb gyártástechnológiával kell legördíteni a futószalagokról, azonban ez az Intel számára egy ideje nagy gondot jelent. Az óriás 14 nm-en ragadt, és már rég nem tud 10 nm-re váltani. A befektetőknek szóló előadáson legutóbb azt nyilatkozta a cég, hogy leghamarabb is csak 2019 végén állhat üzembe a 10 nm-es gyártósor. 

Pedig az AMD már az idei év végén 7 nm-es CPU-kat dob a piacra. Mindezek fényében az elemzők meglehetősen sötét képet festettek le az Intel chipgyárának jövőjéről. 

Egyes vélemények szerint az Intel akár gyárak nélkül is maradhat - a tajvani iparági megfigyelők szerint igen nagy az esély arra, hogy az Intel leépíti a chipgyárait. Ha ez igaz, akkor az Intel minden bizonnyal már tárgyal a chipgyártókkal a processzorok termeléséről. Az Intel a saját üzemeit ráállíthatja kevésbé komplex termékekre, mint például NAND flash memória, 3D XPoint memória. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.