Hirdetés

Gyorsabb és stabilabb a Firefox 57 Quantum



|

Modern hardverekhez tervezte a Mozilla a legújabb böngészőjét.

Hirdetés

A Mozilla az elmúlt évek legnagyobb frissítését teszi közzé ma a Firefox böngészőhöz. A Firefox 57 Quantum hivatalosan a mai napon startol el, bár a béta verziók már elérhetőek voltak az elmúlt hónapokban. 

Hirdetés

A böngésző nem csak új felhasználói felületet kap (Photon), de új eszközöket is Quantum néven, amelyeknek hála a szoftver jobban kihasználja a többmagos processzorok tudását, továbbá a böngészés felgyorsítása mellett a stabilitást is fokozza. Az új verzió Firefox 57 Quantum néven érkezik. 

A Mozilla elég lassan vette át a többszálas architektúrát - a Google Chrome az első naptól ilyennel operált, ezért gyorsabb is volt. 

A Mozilla kezdeti tervei az Electrolysis projekt keretében valósultak meg tavaly, a következő lépcső a Quantum. 

A böngésző összességében gyorsabban tölt be, hamarabb rendereli a tartalmakat, és nem omlik össze olyan gyakran. Elvileg kétszer gyorsabb most a Firefox, mint tavaly, miközben 30 százalékkal kevesebb memóriát eszik, mint a Chrome. 

A Mozilla tovább gyorsítaná a Firefoxot, illetve jön majd a Quantum Render projekt, amely a modern GPU-k erejével fokozza a téteket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.