Hirdetés

Gyorsabb lett az AMD Ryzen 7 3800X, mint az Intel Core i9-9900K



|

A kiszivárgott mérési eredmények alapján nagyjából 5 százalékot ver rá az AMD processzor az Intel chipre.

Hirdetés

Tum Apisak nemrég érdekes eredményekre bukkant a Geekbench adatbázisában. Konkrétan olyan összehasonlító tesztekre, amelyekből kiderül, hogy az AMD Ryzen 7 3800X méltó ellenfele az Intel Core i9-9900K-nak. 

Hirdetés

Mindkettő 8-magos, 16-szálas CPU, de az Intel chip elméleti előnyben van, mert 4,5 helyett 5 GHz-en dolgozik. Az AMD oldalán azonban a 7 nm-es technológia, a PCIe 4.0 és a DDR4-3200-támogatás áll. 

A tesztek során mindenesetre csak DDR4-2133-as memóriákat használtak. Az egymagos teszteken a Ryzen 7 3800X nagyjából 1 százalékkal volt lassabb a Core i9-9900K-nál, de 5 százalékkal gyorsabb a többmagos teszteken. Valószínűleg gyorsabb memóriával nagyobb lenne a különbség az AMD javára. 

Bár egyes tesztelők a Geekbench-eredményeket nem tartják megbízhatónak, az eddigiek összhangban vannak azzal, amit az AMD demózott a Computex során. Szintén érdekes adalék, hogy az AMD chip nagyjából 100 dollárral olcsóbb lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.