Hirdetés

Gyorsan tölt a Sony Xperia 5 IV, ha van hozzá saját kábeled



|

A Sony új telefonja vezeték nélküli töltést és az elődjénél nagyobb akkumulátort kínál, de a dobozban kizárólag a telefont találjuk.

Hirdetés

Bemutatkozott a Sony 2022-es mobilos termékpalettájának utolsó tagja, és miközben más gyártók folyamatosan igyekeznek egymásra licitálni méretben és extravagáns megjelenésben, a japánok továbbra is a kompakt kialakításban, letisztult formákban és meggyőző teljesítményben látják a potenciált, főleg ami a kamerát illeti.

Az előd Xperia 5 III-hoz képest az új modell 1-1mm-rel rövidebb és karcsúbb is lett, miközben a tömege 4 grammal nőtt. Ez utóbbi többek közt a 10%-kal nagyobb kapacitású, 5000 mAh-s akkumulátornak köszönhető, amit a gyártó információi szerint egy 30W-os PD töltővel fél óra alatt 50%-ra húzhatunk, a telep pedig három évig megőrzi ezt a teljesítményt és kapacitást.

Hirdetés

A készülék (az 5-ös szériában először) támogatja a vezeték nélküli töltést is, a dobozban azonban sem adaptert, sem USB kábelt nem találunk.

Kamerák tekintetében le kell mondanunk a 3x-4,4x változtatható zoomról, helyette egy 2,5x-sel kell beérnünk. Három 12 MP-es kamerát kapunk: egy 16mm 1/2,5" ultraszéles, egy 24mm 1/1,7" széleslátó 1,8um pixelekkel, valamint egy 60mm 1/3,5" telefotót.  Mindhárom lencse autofókusszal érkezik, a széles és a telefotó pedig optikai képstabilizátort is kapott. A kamerákból átemelték  a szemkövető autofókuszt, és mindegyik lencsével megkapjuk a 120 fpst is. A szelfikamera szerepét egy 12 MP-es 1/2,9"-os szenzor tölti be egy fix fókuszú, 24mm-es f/2.0-s lencsével.

A 6,1"-es, 1080x2520-as felbontású OLED kijelző 120 Hz-es frissítéssel dolgozik, és a korábbinál 50%-kal világosabb. Ez alatt bújik meg a Sapdragon 8 Gen 1, 8 GB RAM és 128 vagy 256 GB tárhely társaságában. A Sony-nál továbbra is ragaszkodnak a microSD tárhelyhez, és szintén ők az utolsók, akik még megtartották a jackcsatlakozót a prémium telefonjaikon. A beépített sztereó hangszórók Dolby Atmos és 360 Reality Audio támogatással érkeznek. 

Az Xperia 5 IV-t elől-hátul Gorilla Glass Victus védi, megkapta az IP68-as besorolást, a boltok polcaira pedig szeptember közepén kerül majd fel zöld, fekete és ekrü színekben. Az EU-ban 1049 eurót kérnek majd érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.