Hirdetés

Ha használt eszközt veszel, más adatait is megkapod



|

Legalábbis jó eséllyel: a használt készülékek 40 százalékán maradnak személyes adatok.

Hirdetés

A National Association for Information Destruction legutóbbi tanulmánya a használtpiacon elérhető elektronikai eszközöket vizsgálta, és arra jutott, hogy rengeteg készüléken maradnak rajta személyes adatok. 

Hirdetés

A használtpiacon kínált eszközök 40 százalékán találhatóak olyan személyes adatok, amelyek alapján bárkit be lehet azonosítani. Ezeket nem szándékosan hagyta rajta az előző tulajdonos. 

A vizsgálat alapján a táblagépek 50 százalékán lehet ilyesmit találni, a merevlemezeken 44 százalékban akad effajta adat, az okostelefonokon pedig 13 százalékban. 

A felmérést a CPR Tools végezte, és úgy véli, hogy az aukciós oldalak nagy és kényelmes üzletet csináltak a használt eszközök értékesítéséből, ugyanakkor a valódi érték nem a készülékekben rejlik, hanem az azokon hagyott személyes adatokban. 

A visszanyert adatokat személyes és kereskedelmi környezetben is felhasználják az új tulajdonosok. Vannak itt felhasználónevek és jelszavak, bankkártyaadatok, céges adatok és adóinformáiók is. 

A szakértők szerint nem csak az ijesztő, hogy a 40 százalék évi több millió újrahasznosított készüléknél nagyon magas arány, hanem az is, hogy a legalapvetőbb módszerekkel állították helyre az adatokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.