Hirdetés

Hackerek árulnak 160 GB-nyi adatot, amit az Acertől loptak el



|

Miután elkezdték árulni az adatokat, az Acer is megerősítette, hogy támadás érte őket.

Hirdetés

Az Acer nemrégiben megerősítette, hogy adatlopás áldozatai lettek. A támadók a tajvani cég privát szervereiről szereztek meg olyan dokumentumokat, amiket a szervíztechnikusok alkalmaznak. Az eddigi vizsgálatok alapján úgy tűnik, felhasználói adatokhoz nem jutottak hozzá a betolakodók. A vállalat azután ismerte el a támadást, hogy egy népszerű hacker fórumon elkezdték árulni a tőlük szerzett 160 GB-nyi adatot.

A lopott fájlokat árusítók szerint a csomag tartalmaz műszaki leírásokat, szoftvereket, backend adatokat, részletes eszköz dokumentációk telefonokhoz, tabletekhez és laptopokhoz, ezen kívül vannak még BIOS lemezképfájlok, továbbá ROM is ISO fájlok is.

Hirdetés

Bizonyítékként a hackerek, hogy tényleg az Acertől származik a hatalmas csomag, titkos dokumentumokat csatoltak a V206HQL monitorral kapcsolatban.

A támadók világossá tették, hogy a csomag csak egyben eladó, és a legnagyobb ajánlatot tevő vásárló kaphatja majd meg. A fizetés kizárólag a nehezen lekövethető kriptovalutával, a Moneróval (XMR) történhet.

Erősen rájár a rúd az Acerre az elmúlt időben. 2021. márciusában szintén titkos adatok kerültek illetéktelen kezekbe, ekkor 50 millió dolláros árcédulát aggattak a csomagra, októberben pedig újabb 60 GB belsős adat szivárgott ki az internetre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.