Hirdetés

Hackertámadás érte az Acert, több millió ügyfél adatai szivároghattak ki



|

Az elkövetők által közzétett minta alapján hitelesnek tűnnek a megszerzett információk.

Hirdetés

Nem alakul jól ez az év az Acer számára, a tavaszi zsarolóvírusos akció után ugyanis most ismét hackertámadás érte a vállalatot, ám ezúttal nem céges fájlokat zároltak az elkövetők, hanem a tajvani márka ügyfeleinek adatait lovasították meg.

Míg a márciusi támadást a hírhedt orosz csapat, a REvil követte el, ezúttal a Desorden nevű formáció vállalta magára az akciót. A banda egy online fórumon közölte, hogy behatolt az Acer indiai leányvállalatának szerverére, ahonnan több mint 60 GB-nyi adatot zsákmányolt.

Hirdetés

Az ellopott adatok között nem csak az ügyfelekhez kötődő információk, de céges dokumentumok, pénzügyi kimutatások és az Acer indiai viszonteladóinak bejelentkezési adatai is megtalálhatók.

Az esetről elsőként beszámoló Privacy Affairsnek nyilatkozva az Acer elismerte a támadást. A részletekről viszont csak annyit közölt a vállalat, hogy a behatolás az értékesítés utáni szolgáltatásokért felelős rendszeren keresztül történt, most pedig minden érintettet figyelmeztetnek az adatlopásra.

A tajvaniaknak nem is nagyon maradt más választásuk, miután a hackerek közzétettek egy 10 ezer adatsorból álló mintát, amely a Privacy Affairs vizsgálata alapján hiteles kapcsolati információkat tartalmaz. Az elkövetők azt állítják, hogy összességében indiaiak millióinak adatai érintettek a szivárgásban.

A mintából arra következtethetünk, hogy október 5-én történhetett a behatolás, ennél frissebb bejegyzés ugyanis nem szerepel a dokumentumban. Az Acer közlése szerint a hatóságok már nyomoznak az ügyben, a vállalat működésére viszont "nincsenek jelentős befolyással" a történtek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.