Hirdetés

Hamarosan 1 billió dollárt ér az Apple



|

A világon elsőként érheti el ezt a határt az Apple, amelynek a piaci értéke már most meghaladta a 800 milliárd amerikai dollárt.

Hirdetés

Az Apple tőzsdei árfolyama legutóbb 153,7 dolláros magasságba emelkedett, amivel a cég piaci értéke meghaladta a 800 milliárd dolláros értéket (ez persze rekord). 

Hirdetés

Mindez egy héttel azután történt, hogy az Apple közzétette a második pénzügyi negyedévének az eredményeit. Az elemzők ezután emelték a részvénnyel szembeni célárat. 

A Drexel Hamilton elemzője, Brian White egyenesen 202 dollárt lőtt be, ami azt jelenti, hogy a számításai szerint az Apple piaci értéke hamarosan meghaladja az 1 billió amerikai dollárt. Természetesen a határt az Apple lépné át elsőként, ilyen még egyetlen vállalatnak sem sikerült. 

Ami azt illeti, az elemző szerint ez a várakozása meglehetősen visszafogott, a legtöbben még pozitívabban állnak az Apple-höz most, hogy egyre közeledik a tizedik évfordulós, sok pletyka szerint forradalmi iPhone 8. 

Tim Cook egy múltheti interjúban ismét leszögezte, hogy a cégét nem érdekli a tőzsdei szereplés, hosszú távban gondolkoznak. 

Az Apple a legutóbbi negyedévben több mint 50 millió iPhone-t adott el, ami éves szinten enyhe visszaesés, de a közelgő modellfrissítést nézve nagy bravúr. Eközben a szolgáltatások terén és a viselhető eszközök piacán is nagy mértékben nőtt a cég árbevétele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.