Hirdetés

Hamarosan ARM-alapú processzorokon is fut a Windows 10



|

Az ARM-támogatás akár már az őszi alkotói frissítésben megérkezhet.

Hirdetés

A Microsoft már megígérte, hogy a Windows 10 az idei év végéig ARM-támogatást kap, azonban a jelek szerint nem kell olyan sokat várnunk minderre. A Microsoft szerverein ugyanis felbukkantak az első ARM64-es csomagok, amelyek a legutóbbi Insider előzeteshez valók. 

Hirdetés

Mindez azt jelenti, hogy az ARM-támogatás igazából már az őszi alkotói frissítésben megérkezhet, október 17-én. 

Jó eséllyel ez nem azt jelenti, hogy a Windows 10-et egyből telepíthetjük az okostelefonunkra és a táblagépünkre. Lesznek azonban olyan laptopok, táblagépek és átalakítható gépek a közeljövőben, amelyek Windows 10-et futtatnak, de Qualcomm Snapdragon 835 (vagy 845) lapkákkal. 

A windowsos eszközöknek ezáltal csökken majd a fogyasztása, továbbá mindig kapcsolódva maradnak a WiFi-hez és a mobilnethez. Alacsony fogyasztású chipeket az Intel is kínál, így azonban még nagyobb lesz a verseny az apró és passzív hűtésű PC-k piacán. 

A mostani ARM-támogatás egyébként jóval túltesz a Windows RT és a Windows Phone nyújtotta korábbi lehetőségeken. Az x86-os emulációnak hála ugyanis a normál windowsos szoftvereket is futtathatjuk majd egy Snapdragon 835-re építő eszközön, és itt nem a Windows Áruház modern appjairól van szó. 

Állítólag nem is lesz olyan érezhető a különbség az ARM és az x86-os chipekre építő windowsos gépek között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.