Hirdetés

Hamarosan az eredeti Oculus Questre is streamelhetünk PC-s játékokat



|

Az Oculus 2019-es üdvöskéje is részesül az Air Link technológia áldásaiból.

Hirdetés

A Facebook által 7 éve felvásárolt Oculus tavaly jelentette be, hogy kivezetik a piacról a PC-hez csatlakoztatva működtethető Rift VR-rendszert, hogy helyette az önálló élményt nyújtó headsetekre koncentrálhassanak.

Mindazonáltal az új eszközök tulajdonosainak sem kell nélkülözniük a PC-s platform VR-játékait, a hatalmas sikert arató Oculus Quest 2 ugyanis kábeles (USB-C) csatlakozással, április óta pedig már az Air Linknek nevezett vezeték nélküli streameléssel is képes futtatni ezeket.

Hirdetés

Most pedig maga Mark Zuckerberg erősítette meg egy facebookos hozzászólásban, hogy hamarosan az Oculus Quest első, 2019 tavaszán piacra dobott változatára is érkezik a PC VR streamelést elhozó technológia.

A CEO kommentje a Quest v30-as szoftverének bemutatója alatt került rögzítésre. Az update fő újdonsága az Infinite Office, ami a többablakos futtatás lehetőségével bővíti a platformot, új távlatokat nyitva a multitaskingben. A v30 korábbi ígéretek szerint továbbá a játékteret is megnöveli, 15X15 méteres területet biztosítva a felhasználóknak.

Zuckerberg rövid megjegyzéséből ugyanakkor nem egyértelmű, hogy a Quest 1-es Air Link is érkezik-e a v30-as frissítéssel, vagy erre csak egy későbbi csomagban számíthatunk majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.