Hirdetés

Hamarosan bejelentheti az Apple, hogy szakít az Intellel



|

Érik már egy ideje, hogy a Mac-eknél saját, ARM-alapú chipekre váltson a cég, amit a WWDC 2020-on erősíthet meg.

Hirdetés

Június 22-én, természetesen online tartja meg nagy éves fejlesztői konferenciáját az Apple, melynek során megismerhetjük majd az iOS 14, a MacOS 10.16, a watchOS 7 és más, Apple-féle operációs rendszerek újdonságait. Nagy hardveres leleplezésekre most nem számítunk, viszont egy fontos, Mac-es bejelentésre mégis sor kerülhet.

Hirdetés

Bloomberg úgy értesült, a cég most fogja bejelenteni, hogy Mac-jeiben az Intel processzorai helyett a saját, ARM-es chipjeit használja 2021-től, ezzel elég időt adva a fejlesztőknek, hogy felkészüljenek a váltásra. Pletykák szerint három ARM-alapú Mac-es processzor készül, melyek alapját a következő iPhone A14-es chipje adja.

A váltásra azért kerülhet sor, mert a belsős tesztek azt mutatták, az új processzorokkal jelentős teljesítménybeli javulás érhető el, az energiahatékonyságuk miatt pedig könnyebb és vékonyabb MacBookok érkezhetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.