Hirdetés

Hamarosan beköszönt a windowsos kevert valóság kora



|

400 és 500 dollárba kerülnek majd a kontrollerekkel kiegészített VR-headsetek, amelyek a Microsoft szerint az ünnepekre már kaphatóak lesznek.

Hirdetés

Miközben a Dell alig mutatta be az első VR-headsetét, amely már a Windows 10-re épít, addig az Acer és a HP már kínál ilyet, igaz, egyelőre csak fejlesztőknek szóló kiadásban. A Microsoft szerint a Lenovonak is lesz ilyen headsete. 

Hirdetés

A Microsoft sokat foglalkozik majd az idei IFA kiállításon a Windows kevert valóságával, most pedig megígérte, hogy az ünnepekre már kaphatóak lesznek a PC-s gyártók termékei, amelyek mozgásérzékelős kontrollerrel együtt 400 vagy 500 dollárba kerülnek majd. A Dell Visor ára például 450 dollár ilyen konfigurációban. 

Ezek az árak meglehetősen kedvezőek, elvégre az HTC Vive még árcsökkentés után is 599 dollár, az Oculus Rift pedig 399, azonban extra hardverek és pozíciókövetés nélkül. A windowsos headsetek ezzel szemben minden szenzort beépítve tartalmaznak, és külső kamerák nélkül követik a pozíciónkat. 

A Windows Mixed Reality PC plecsnivel ellátott PC-k integrált grafikával, 60 fps mellett támogatják majd a kevert valóságot, a Windows Mixed Reality Ultra PC-k pedig dedikált grafikával, 90 fps mellett. 

A Microsoft elárulta továbbá, hogy a headsetek a Steam VR-tartalmakat is támogatják majd többek között. A kevert valóság mindenesetre egyelőre inkább a virtuális valósággal lesz egyenlő, de tény, hogy ezek a headsetek jóval olcsóbbak a 3000 dolláros HoloLensnél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.