Hirdetés

Hamarosan emojikkal reagálhatunk az e-mailjeinkre



|

Nagyon úgy néz ki, hogy a Google saját levelezőrendszere is megkapja a sokak által használt funkciót.

Hirdetés

Nemrégiben számoltunk be nektek arról, hogy több funkciót is kétfaktoros hitelesítés mögé zárt a Gmail, ezzel biztonságosabbá téve a fiókunkat és a mindennapi levelezéseinket egyaránt. Ráadásul nem sokkal azelőtt még a Google fordítómotorja is bekerült a rendszerbe, mint segítség az idegen nyelvű levelek értelmezéséhez. Sokat fejlődött tehát az évek alatt a Gmail, számos hasznos funkció került beépítésre, most pedig nagyon úgy néz ki, a vállalat éppen azon dolgozik, hogy az e-mailekre való emojikkal történő reakciók lehetőségét is beépítse a rendszerbe.

A funkció egyébként már jó ideje készülőben van, legalábbis néhány szemfüles felhasználó erre következtetett az iOS-es Gmail alkalmazás kódjában kiszúrt információk alapján. Később az Androidra szánt Gmail APK-ban is több erre utaló kódszálat véltek felfedezni, így minden bizonnyal nem egy légből kapott dologról beszélhetünk.

Hirdetés

A reakciók mentén egyébként öt alapértelmezett emoji közül választhatunk majd, de a pluszjelre kattintva tovább válogathatunk a hangulatjelek között. Szuperül hangzik, nemde? Nos, elsőre blikkre igen, azonban már most kibukott, hogy sok esetben valószínűleg egyáltalán nem lesznek használhatóak a reakciók.

Például nem reagálhatunk majd BCC vagy titkosított e-mailekre, de kiderült még az is, hogy egy levélhez legfeljebb 20 emojis és 50 egyedi reakciót társíthatunk majd. További korlátozások is felmerültek, mint például a nagyobb csoportos levelek, illetve körüzenetek, amelyeknél nagy valószínűséggel szintén nem lesz lehetőségünk a reagálásra.

A funkció értelmében nagyon úgy tűnik tehát, hogy a Google is elindult egy, a személyesebb üzenetküldési élmény kialakításának irányába, azonban az már más kérdés, hogy erre mennyire volt igény, vagy éppen szükség. Az emoji-reakciók minden bizonnyal lehetőséget teremtenek majd arra, hogy gépelés nélkül nyugtázhassunk egy-egy ezt már nem minden esetben igénylő üzenetet, de biztosak vagyunk abban is, hogy a funkció kezdetben a félreértések melegágya lesz, így főleg az elején, érdemes lesz azt fenntartásokkal kezelni és inkább tisztázni a kétes helyzeteket. A szivárgás szerint októbertől számíthatunk majd a reakciók szakaszos bevezetésére, amiket egyébként itt leshettek meg mozgásban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.