Hirdetés

Hamarosan érkezhet a Windows Core OS



|

A Microsoft új Surface eszközeivel egyszerre debütálhat a Windows Core OS rendszer.

Hirdetés

A legutóbbi pletykák alapján rövidesen bemutatkozik a Windows Core OS, talán már október elején, a Microsoft rendezvényén, ahol meglátjuk az új Surface termékeket is. Bár hivatalosan még nem erősítette meg a rendszer érkezését a redmondi cég, a dolgozók LinkedIn-profiljaiban már felbukkant a termék, illetve a Windows 10 1903 támogatói dokumentációs fájljaiban is kiszúrta a Windows Latest. 

Hirdetés

Sajnos leírásokat nem mellékeltek az új rendszerrel kapcsolatban, így elég kevés a konkrétum. A Tom's Hardware jelentése szerint egy moduláris platformot adna a Windows Core OS, és a funkciók feláldozása nélkül támogatja sok eltérő formátumot. 

Vagyis ugyanazt a teljesítményt kapnánk attól függetlenül, hogy a rendszer asztali gépen, laptopok, konzolon vagy éppen összehajtható eszközön fut. A Core OS-re magára eltérő Windows-verziókat húztak a Microsoft, hogy az alaprendszert különféle megoldásokkal szabja testre. 

Erre lehet példa az új Lite OS, ami állítólag a Centaurus és a Pegasus összehajtható, dupla kijelzős eszközökön teljesíthet szolgálatot. A Core OS-re építő rendszer a Windows 10-re hasonlít majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.