Hirdetés

Hamarosan indítja a 6 nm-es chipek gyártását a TSMC



|

A 7 nm+ technológiával készített chipek sorozatgyártása már elindult, hamarosan pedig a 6 nm-es lapkák termelése is kezdődik.

Hirdetés

A tajvani TSMC nemrég jelentette be, hogy már el is kezdte a 7 nm+ EUV gyártástechnológiával készülő chipek sorozatgyártását. A termelés hatékonysága megfelel annak a szintnek, amit az eredeti, több mint egy éve elérhető 7 nm-es technológiánál értek el. 

Hirdetés

Ennél is érdekesebb talán, hogy a cég elárulta: már a 6 nm-es chipek termelésére is készülnek, a kísérleti gyártás már 2020 első negyedévében elindul, a jövő év végén pedig már szállítják a sorozatgyártott megoldásokat. 

A befektetők különös figyelmet fordítanak most a TSMC haladására, amely sikeresen előzte meg a fejlesztések terén a riválisait. A mostani EUV eljárás végeredményben 15-20 százalékkal nagyobb sűrűséget és jobb hatékonyságot tesz lehetővé, vagyis a mobilgyártók ölni tudnak azért, hogy az elsők között kapjanak a legfrissebb chipekből. 

Ha mindez nem lenne elég, a TSMC már az 5 és a 3 nm-es chipek gyártásán is dolgozik, bár itt még a technológia fejlesztésénél tartanak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.