Hirdetés

Hamarosan indul Európa első 5G-s mobilhálózata



|

2018 végén, San Marinoban startolhat el az első európai 5G-hálózat.

Hirdetés

Az 5G NG csoport több mint 20 cégből áll, és már az idei évben elárulta, hogy a vártnál hamarabb kezdődhet a globális átállás az 5G-re. A szupergyors mobilhálózatok már 2019-ben elérhetővé válhatnak, az eddig tervezett 2020 helyett. 

Hirdetés

San Marino kormánya azonban aláírt egy megállapodást a Telecom Italiával, amelynek értelmében még 2018 végéig teljes egészében átáll az ország 4G-ről 5G-re. Ezzel San Marino lehet az első európai ország, amely bevezeti az 5G-t, és tízszer gyorsabb kapcsolatot biztosít. 

Érdekesség, hogy több amerikai szolgáltató is elkezdte már az eszközök frissítését és telepítését, azonban ott 2019 előtt biztosan nem használhatja senki a hálózatot. 

Amikor az 5G elindul, akkor a felhasználók sokkal jobb minőségben használhatják majd az AR- és VR-szolgáltatásokat, valamint a gyors kapcsolatot igénylő appokat. 

Az Európai Bizottság szerint az 5G több iparágat is felpörget majd, és 113 milliárd eurót tesz hozzá a kontinens gazdaságához egy év alatt. A technológia 3 éven belül 2,3 millió munkahelyet is teremthet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.