Hirdetés

Hamarosan ismeretlen hívókat azonosíthatunk a Google legújabb funkciójának köszönhetően



|

Elképesztően hasznosnak ígérkezik a Lookup névre keresztelt funkció, ám egyelőre nagyon úgy tűnik, a Pixel mobilok kiváltsága marad.

Hirdetés

Érthető volt a felháborodás mikor kiderült, a Pixel 8-széria olcsóbbik tagja nem kapja meg a keresőóriás mesterséges intelligencián alapuló technológiáját, a Gemini Nanót, ellenben a drágább, ősz óta forgalmazott Pro modellel, amin már december óta elérhető az AI-os megoldás.

A Google azonban újabb hasznos funkción dolgozik, ezennel pedig minden Pixel tulaj örülhet: a Telefonok alkalmazáson belül hamarosan elérhetővé válik a Lookup névre keresztelt eszköz, melynek segítségével azonosítani tudjuk az ismeretlen hívókat, számokat.

Hirdetés

Működése során a funkció különböző appok segítségével keres majd rá az adott telefonszámra - felfogható ez egyfajta telefonkönyvként. A Pixel mobilokon a Google Telefon alkalmazását megnyitva, a hívást kiválasztva, megjelenik majd a Lookup gomb, amire rábökve elérhetővé válik azon appok listája (köztük a Google Kereső is), melyekkel rákereshetünk az adott telefonszámra.

Amint preferenciáinkhoz illeszkedően választottunk, megjelennek a telefonszámra vonatkozó keresési eredmények, amiknek segítségével az ismeretlen számok is könnyebben szűrhetőek, azonosíthatóak lesznek.

Természetesen a rejtett és privát számok identifikálására nem lesz képes a Lookup, további hátránya pedig, hogy csak utólag működik. Hívás előtt vagy közben nem tudunk rákeresni az adott számra, ami tovább szűkíti alkalmazásának lehetőségét.

További érdekesség, hogy az AssembleDebug névre keresztelt Twitter/X felhasználó (aki egyébként a Lookup funkcióra is felhívta a figyelmet) kiszimatolta, a Google a jövőben a Gmailre is rászabadítaná a Gemini mesterséges intelligenciáját, ezzel pedig elérhetővé tenné a beérkező levelek tartalmának összefoglalását az androidos felhasználók számára. A tervek szerint a funkciót egy gomb lenyomásával bevethetnék, ezt követően rövidesen meg is kapnánk az összegzést.

Hogy a Lookup és a Gemini-alapú email összegző mikor érkezik pontosan, egyelőre nem tudni. Előbbit egyes Japán felhasználók elvileg már tesztelik, a márciusi frissítéssel érkezett Pixel telefonjaikra, míg utóbbiról nem kaptunk konkrétumokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.