Hirdetés

Hamarosan itt vannak a 140-rétegű 3D NAND flash tárhelyek



|

Egyre több memóriaréteg kerül egymásra, ennek hála nagyobb tárhely fér el egységnyi területen, az adattárolók vételára pedig csökkenhet.

Hirdetés

A 3D NAND az egyik legfontosabb új technológia a piacon, amely lehetővé teszi a nagyobb tárhelysűrűség elérését olyan hardveres környezetben is, ahol a fizikai hely nagy kincs. 

Hirdetés

A megszokott 2D NAND helyett ma már a 3D-s megoldásokra épít a piac. Az ilyeneknél egyre több memóriaréteget halmoznak egymásra, ezzel pedig a meglévő helyet vertikálisan aknázzák ki. Mindennek köszönhetően egységnyi területen (horizontálisan) nem csak nagyobb tárhely fér el, az adattárolók vételára is csökkenhet. 

Sean Kang az Applied Material nevében szólalt meg a Japánban tartott IMW rendezvényen, és elárulta, hogy a várakozásaik szerint a 3D NAND technológia hamarosan 140 réteget is képes lesz kezelni (ma a piacvezető a 64-rétegű technológia). Konkrétan 2021-ben érkezhetnek a 140-rétegű flash tárhelyek. 

Az átmenetet a 90-rétegű megoldások jelentik majd, amelyek már az idén megérkeznek. Ezekben a rétegek magassága 20 százalékkal csökken majd, 60 nm-ről 55 nm-re. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.