Hirdetés

Hamarosan itt vannak a csúcsteljesítményű AMD APU-k



|

Rövidesen megjelenhetnek a piacon a csúcsteljesítményű, H-szériás AMD APU-k.

Hirdetés

Minden jel arra utal, hogy az AMD hamarosan csúcsteljesítményű, H-szériás APU-kkal jelentkezik. Két egymás utáni szivárgás is ezt jelzi, ráadásul részletek is vannak. 

Hirdetés

Úgy néz ki, hogy 45 wattos chipekre számíthatunk, vagyis jóval erősebbekre, mint az AMD 15 wattos, U szériás, alacsony fogyasztású mobilos APU-i. Ugyanakkor gyengébbekre, mint a 65 wattos, asztali, G szériás megoldások. 

A SiSoftware Sandra és a 3DMark adatbázisában mindenesetre egy APU a ZM3301C3T4MFB_36/33_N modellszámmal bukkant fel, kvalifikációs minta minősítéssel. Ez azt jelenti, hogy az órajelek is véglegesek, és a megjelenés előtt vagyunk. 

A processzor 4-magos, SMT-képes, 3,3 GHz-es alap és 3,6 GHz-es XFR Boost melletti órajellel. Az integrált grafika mobilos Vega 11-et jelent, 704 stream processzorral, 11 számítási egységgel. A TechPowerUp szerint ezt a modellt akár a Ryzen 5 2400H-nak is elnevezhetnénk. 

Az AMD a H-szériás APU-kkal további mobilos platformokat fedhetne le. A 15 wattos U széria, a 35 wattos GE széria és a 45 wattos H széria mellett a gyártók szinte bármilyen rendszert összerakhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.