Hirdetés

Hamarosan leleplezhetik az „új Windowst”



|

Egy friss jelentés szerint a Microsoft nagyszabású tavaszi eseményt tervez, ahol fontos hírekkel szolgálnak majd a Windows 10 kapcsán.

Hirdetés

Az utóbbi napokban sűrűsödni látszanak a Microsoft terveit érintő pletykák. Nemrég Paul Thurott harangozta be, hogy a redmondiak egy videojátékos eseménnyel készülnek március 23-ra, most pedig a Windows Latest jelentette, hogy a tavasz során még egy Windows témájú online show-ra is számíthatunk.

A portál úgy tudja, hogy ezen a Windows 10 egy új verzióját leplezik le, ami a Chrome OS babérjaira törő Windows 10X, vagy a Windows 10 átalakított kezelőfelülete is lehet, utóbbi a Sun Valley munkacímen ismert frissítés keretében futhat be. A Windows Latest forrásai szerint a Microsoft jelenleg fontolgatja, hogy a kettő közül valamelyiket "Az új Windows" címkével reklámozza majd.

Hirdetés

A "What's new for Windows" néven emlegetett eseményre valamikor áprilisban vagy májusban kerülhet sor, a márciusra tervezett videojátékos "Whats new for gaming" után. A Windows Latest viszont azt sem zárja ki, hogy a show végül az egyelőre dátum nélküli Build 2021 fejlesztői konferencia része lesz. Ha így van, akkor irányadó lehet, hogy a tavalyi Build május 19-21 között zajlott.

A legtöbbeket érintő és a legizgalmasabb bejelentés kétségkívül a Windows 10 átdolgozott kezelőfelülete lenne. Az eddigi híresztelések alapján a Sun Valley frissítéssel megújulhat a Start menü és a Fájlkezelő, valamint egy teljeskörű sötét módot és lekerekített ablakokat is kaphatunk. A Windows 10X ugyanakkor nem kevésbé fontos a Microsoft számára, ez lehet ugyanis a redmondiak csodafegyvere az egyre népszerűbb Chromebookok ellen.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.