Hirdetés

Hamarosan megszűnik a Windows egy újabb változatának támogatása



|

Már nem csak a Windows 7-et tekinti elavultnak a Microsoft.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy a Windows 7 legutóbbi nagy frissítése 11 évvel ezelőtt jelent meg, és már a kiterjesztett támogatást is megszüntették 2020 januárjában, még mindig ez a második legnépszerűbb PC-s operációs rendszer a Windows 10 mögött. A felhasználók, mivel már nem kapnak biztonsági frissítéseket, állandó veszélynek vannak kitéve, és a játékok sem futnak náluk a lehető legjobb minőségben, hiszen a Microsoft a rendszer optimalizálását és a gaminget támogató funkciókat már csak a Windows 10-be és 11-be építi be.

A PC-k mindössze 3 százalékán fut még a Windows 8.1, de aki ennél marad, készülhet arra, hogy 2023. január 10-étől ő sem kap semmilyen frissítést.

Hirdetés

A Microsoft ebben a hónapban kezdi majd el kiküldeni az emlékeztetőket. A támogatás megszüntetését követően a cégeknek kínált, fizetős biztonsági frissítéseket sem lehet kérvényezni, mindenkinek kötelező lesz újabb rendszerre váltania, vagy konkrétan gépet cserélnie: a Win8 idejében megjelent PC-k nagy részét a Win11 már nem kedveli. A Windows 10 futni fog rajtuk, és 2025. október 14-éig támogatott marad.

A Windows 8 egyébként nem volt nagy siker, az, hogy a Microsoft a hordozható eszközökhöz készítette el, és elvette a Start menüt, rendesen betett neki. A 8.1-gyel számos panaszra reagáltak, az már jobban sikerült, de a felhasználók közül sokan inkább megvárták a Windows 10 2015-ös indulását (vagy a 7-nél maradtak).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.