Hirdetés

Hamarosan sokkal gyorsabb lesz a te Chrome-od is a laptopodon és az asztali gépeden



|

Most kezdi kigörgetni a Google az energiahatékony és a memóriakímélő verziókat, figyelj a beállításokra!

Hirdetés

A Google már decemberben bejelentette, hogy hamarosan érkezik az akkumulátor- és memóriakímélő funkcióval ellátott Chrome, aminek már akkor is örültünk, hiszen a Google böngészőjét évek óta erőforrászabáló szoftverként tartják számon, teljes joggal. Az akkori tervek szerint a memória akár egyharmadát is képes lesz felszabadítani a Chrome asztali változata, míg az energiával spóroló üzemmónak a laptopot, Chromebookot használók örülnek majd: ha a telep töltöttsége 20 százalék alá csökken, a böngésző visszavesz a képfrissítésből, animációkból és a weblapok által megjelenített vizuális hatásokból, cserébe több ideig bírja majd.

A vállalat a Chrome 110-zel most kezdi fellőni a funkciókat, és ennek kapcsán kiderültek a részletek is. Mindkét opció ki-bekapcsolható és testre szabható lesz a beállítások közt.

Hirdetés

A memóriakímélő az aktív lapokat helyezi előtérbe, a háttérben futóktól elveszi az erőforrásokat, csak akkor "kelti őket életre", ha rájuk kattintunk. A jobb felső Omniboxban folyamatosan nyomon követhetjük majd, mennyi memóriát szabadított fel így a böngésző.

Az energiahatékony mód a gyári beállítások szerint 20 százalék alatt kapcsol majd be, ezt pedig egy zöld levél jelzi a felső sávban. Ez csak a laptopok esetén használható, itt viszont beállítható, hogy 20 százalékos töltöttség alatt aktiválódjon-e, vagy mindig, amikor a gépet nem hálózatról működtetjük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.