Hirdetés

Három új készüléket mutatott be a Google, köztük egy méregdrága telefonnal



|

Két új Pixel okostelefon is megjelenik hamarosan, és egy tablet is színesíti a Google termékkínálatát.

Hirdetés

Amellett, hogy sokat beszélt arról, hogyan fejlesztette tovább saját nyelvi modelljét, a Google I/O keretében a gyártó bejelentette az új Google Pixel készülékeket is. Bár az elmúlt néhány évben megjelent eszközökkel voltak ilyen-olyan, nem elhanyagolható problémák (a hívásfogadás és az ujjlenyomat-felismerés sem működött gördülékenyen), aki androidosként akar olyan felhasználói élményt, amilyen az Apple-ösöknél az iPhone-ok esetében megadatik, a Google-től kaphatja ezt meg.

A legtöbben bizonyára a Pixel 7a-ra lesznek majd vevők, amely egy felső középkategóriás készülék, a 6a utódja, és a középső modell a Pixel 7 és a Pixel 7 Pro közé. 6,1"-es FHD+ (1080x2400) OLED kijelzővel rendelkezik, ami 90 Hz-es frissítésre képes, és Corning Gorilla Glass 3 védelemmel van ellátva. Kijelzője mindig aktív tud lenni, akkor is láthatunk rajta információkat, ha nem nyitjuk fel, de ilyenkor természetesen nem fogyaszt sok energiát. Belül egy Google Tensor G2 dolgozik Titan M2 biztonsági processzorral, 8 GB LPDDR5 RAM-mal kiegészítve, tárhelye pedig 128 GB-os. Vezeték nélkül is tölthető, 4300 mAh-s akkumulátora 24 órán át bírja átlagos használatnál, és 72 óráig extrém akkumulátorkímélő módban.

Hirdetés

Hátsó kamerája egy 64 MP-es Quad PD Quad Bayer széles lencséből és egy 13 MP-es ultraszélesből áll, elől pedig egy 13 MP-es, 95 fokos látószögű lencse üzemel. A Google azt ígéri, öt évig jönnek rá frissítések, a garancia pedig két évig érvényes. Ára 449 angol font.

Érdekes, de biztosan nem lesz tömegtermék a Samsung Galaxy Z Folddal versenyző Pixel Fold, a Google hajtogatható kijelzős eszköze, ami összecsukva 5,8"-es FHD+ OLED, szétnyitva pedig 7,6"-es, 2208x1840 felbontású (6:5 arányú) OLED kijelzőt mutat, 120 Hz-es frissítéssel. A külső maximum 1550 nittel, a belső legfeljebb 1450 nittel világít. Ebbe legalább 4727 mAh-s akkumulátor kerül, ami a Pixel 7a-hoz hasonlóan 24 órán át bírja átlagos és 72 órán át kímélő módban. A Tensor G2 chipet 12 LPDDR5 RAM és 256 vagy 512 GB UFS 3.1 tárhely egészíti ki.

Hátsó kamerarendszere egy 48 MP-es Quad PD lencséből áll optikai képstabilizálással és CLAF-fal, emellett egy 10,8 MP-es ultraszéles, egy 10,8 MP-es dual PD telefotó lencsét találunk, míg elől egy 9,5 MP-es Dual PD üzemel. Ára 1749 angol fonttól indul, ez olyan 743 ezer forint jelenleg, és nem mondhatni, hogy nem indokolt, de Z Fold4-et már 500 ezer forint alatt is találni, és a Samsung négy generáció alatt elég tapasztalatot gyűjtött ahhoz, hogy tökéletesíteni tudja az eleinte érdekes hibákat produkáló eszközeit.

Végül pedig itt a Google Pixel Tablet, egy 10,95 hüvelykes, LCD kijelzős, 2560x1600-as felbontású, 16:10-es táblagép, 12 órán át aktív akkumulátorral és egy töltésre és kihangosításra is használható dokkolóval, ami a csomag része. Ugyanaz működteti, ami a mobilokat is, 8 GB RAM támogatja a Tensor G2-t. Előre és hátra is egy 8 MP-es kamerát helyeztek, a hangot négy hangszóró küldi ki. Az Android rendszert kifejezetten ehhez igazították, ahogy a Google saját appjait is - ez nyilván elvárható, de nem automatikus minden gyártónál. 599 angol fontnál indul az ára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.