Hirdetés

Hasonlít a Raspberry Pi lapka PC-kre a Rock Pi 4



|

Rockchip RK3399 lapka hajtja a 85 x 54 milliméteres lapka PC-t, ami nem akar túlságosan különbözni a nagy riválistól.

Hirdetés

A lapka jellegű PC-kből manapság már nincs hiány, de természetesen a Raspberry Pi a legismertebb és a legkedveltebb márka a piacon. A riválisok általában igyekeznek alaposan megkülönböztetni a termékeiket - az ALLNET viszont nem igazán. 

Hirdetés

A Rock Pi 4 lapka jellegű PC-ből van A és B modell. Mindkettő 85 x 54 milliméteres, 6-magos Rockchip RK3399 SoC hajtja ezeket. A lapka két ARM Cortex-A72 magot dolgoztat maximum 1,8 GHz-en, illetve négy ARM Cortex-A53-at maximum 1,4 GHz-en. Mindezt DX11-et, Vulkan 1.0-t, OpenCL 1.1-et és 1.2-t, valamint OpenGL ES 3.2-t támogató ARM Mali-T860 MP4 GPU egészíti ki. 

Mindkét modell négy USB-A portot, HDMI-t, 40-tűs GPIO-t és gigabites LAN csatlakozót ad, valamint USB-C-t is. 

A B modell viszont már Bluetooth-t, PoE-t és WiFi-t is kínál. Az LPDDR4-es RAM mennyisége 1, 2 vagy 4 GB lehet, a rendszer pedig Android, Debian vagy Ubuntu (gyárilag). A vételárak 39 és 75 dollár között mozognak, de ehhez hozzá kell még tenni a tárhelyet, microSD-kártya, M.2-es vagy eMMC tároló formájában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.