Hirdetés

Hatalmas biztonsági frissítést adott ki a Microsoft



|

Két kritikus sérülékenységet is javított a Microsoft, összesen pedig 93 rést foltozott be.

Hirdetés

A legutóbbi patch-kedd alkalmából a Microsoft egy hatalmas frissítést adott ki, amelyben két kritikus sérülékenységet is javít a Windows Remote Desktop Servicesben. 

Hirdetés

A BlueKeep májusi felfedezése után a Microsoft mérnökei két újabb komoly hibát találtak, amelyet a támadók kiaknázhattak volna. Ezt a két biztonsági rést is javították, és összesen 93 sérülékenységet foltoztak be, amelyek a Windows 7 SP1, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012, Windows 8.1, Windows Server 2012 R2 és Windows 10 rendszereket érintették. 

A Microsoft szerint szélesebb körben biztosan nem használták ki ezeket a sérülékenységeket a támadók, ennek ellenére mindenkit arra buzdít a cég, hogy mielőbb telepítse a rendszerfrissítéseket, ugyanis a hibák épp olyan veszélyesek, mint a BlueKeep volt. 

A Windows rendszerek mellett a hibajavítások érintik még az Office-t, az Edge-et, a Visual Studiót és még sok egyebet is. A A 93 hibából 29-et jelöltek meg kritikusként, 64-et pedig fontosként. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.