Hirdetés

Hatalmasat hibázott az egyik antivírus



|

A Webroot windowsos rendszerfájlokat törölt, ezzel pedig rengeteg PC-t megbénított.

Hirdetés

A Webroot otthoni és üzleti használatra is kínál biztonsági szoftvereket, és természetesen mindegyik képes azonosítani, majd karanténba helyezni vagy törölni a gyanús és kártékony fájlokat. 

Hirdetés

Sajnos azonban április 24-én óriásit hibázott a Webroot, egy új frissítés ugyanis több száz windowsos rendszerfájlt jelölt meg kártevőként. Ennek köszönhetően aztán rengeteg PC bénult meg. 

Bár a cég szerint a hibás frissítés csak rövid ideig élt, ez elég volt a hatalmas károk okozásához. Van ugyan útmutató a hiba kijavításához, de sokan arra panaszkodnak, hogy a műveletsor hatástalan. 

Mindez talán a legrosszabb, ami egy biztonsági szoftverfejlesztővel történhetett. Az okozta a kárt, aminek meg kellett volna védenie a gépet és az adatokat. Egyesek már azzal viccelődnek, hogy zsarolótámadás áldozatai lettek: a pénzt már kifizették korábban, de most elszállt a gépük, és nem tudják, hogy hívják-e az FBI-t. 

Bár egyelőre nem világos, hogy mi okozta a problémát, de a Webroot szerint senki nem tört fel semmit, és egyetlen felhasználója sem került veszélybe. A kártevőket pedig a szoftver ugyanúgy elfogta és elfogja, ahogyan korábban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.