Hirdetés

Hatékonyabbak és tartósabbak lesznek az új OLED-kijelzők



|

Változtattak a gyártástechnológián, ennek köszönhetően pedig 15 százalékkal nő a panelek tartóssága és hatékonysága.

Hirdetés

A legjobb képminőséget általánosságban az OLED-kijelzőktől kapjuk, ha a fogyasztói piacot nézzük. Sajnos azonban az effajta panelek nem számítanak a legtartósabbnak. 

Hirdetés

Az idő múlásával az effajta panelek hajlamosak elveszíteni az élénkségüket, illetve beégések is megjelenhetnek rajtuk a statikus képek és képelemek miatt. A remek képminőség és a kiváló kontraszt, mély feketék miatt azonban a szakemberek és a cégek folyamatosan dolgoznak a technológia fejlesztésén. 

Egy csapat német és spanyol tudós például rájött, hogy ha a gyártástechnológiát módosítják, még jobb OLED-paneleket kapunk. A lényeg az, hogy a gyártás során emeljék a hőmérsékleteket. 

A változások végeredményeként a panelek tartóssága, hatékonysága és fényereje 15 százalékkal nő azokkal a modellekkel szemben, amelyeknél nem emelték meg a hőmérsékletet. A kutatók jelenleg is egyeztetnek a gyártókkal az új megoldás bevezetéséről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.