Hirdetés

HEDT-fronton is dobbantani készül az AMD



|

A Pinnacle Ridge vonalra építve érkezik a Threadripper 2000-es széria, majd jövőre jönnek a Castle Peak HEDT-CPU-k.

Hirdetés

Miközben nemrég kiszivárogtak az AMD Ryzen 2000 szériás processzorok, addig tény, hogy az AMD valójában jóval nagyobb kínálattal várja majd a felhasználókat idén. Érkeznek majd például a második-generációs Ryzen Threadripper processzorok. 

Hirdetés

Minden bizonnyal ezek a többchipes modulok is az új, 12 nm-es Pinnacle Ridge vonalat erősítik, és kompatibilisek lesznek a meglévő AMD X399-alapú alaplapokkal (BIOS-frissítés után). 

Miközben a Pinnacle Ridge alapvetően magasabb órajeleket ígér, addig ennél is jobb hír, hogy a jelek szerint az AMD minden évben frissíti majd a Threadripper vonalat, tehát az nem egyszeri próbálkozás volt. 

Míg a Threadripper 2000-es széria idén fut be, addig 2019-ben már a Castle Peak processzorok viszik tovább a HEDT-ágat. 

A Pinnacle Ridge utódját a Matisse CPU-k jelentik majd. Ezek már Zen 2-alapúak, és jelentős változásokat hoznak, például a magok elhelyezése terén is. A Picasso lapkák eközben a Raven Ridge chipeket váltják, és Zen 2-alapú APU-kat jelentenek. 

A feltételezések szerint a Picasso, a Matisse és a Castle Peak processzorok már a GlobalFoundries 7 nm-es gyártástechnológiájával készülnek majd. Ezt követően 2020-ben a ráncfelvarrott utódok Vermeer, Renoir néven érkeznek. A 2020-as HEDT chipekről még nincs hír. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.