Hirdetés

Hihetetlen tempóra képesek a Sony új memóriakártyái



|

A microSD Expresst is a földbe döngöli az új CFexpress 2.0 szabvány, 4000 MB per másodperces elméleti maximum sebességgel. A Sonynak vannak már új CFexpress kártyái.

Hirdetés

Nemrég mutatkozott be a microSD Express szabvány, ami az összes eddigi memóriakártyát lepipálva gyakorlatilag SSD-szintű teljesítmény ígér a következő-generációs microSD-k világában. Akár 985 MB per másodperces átviteli sebességgel. Jól hangzik? Az új CFexpress 2.0 szabvány földbe döngölte a microSD Expresst. 

Hirdetés

A CFexpress 2.0 elméleti maximum sebessége már 4000 MB másodpercenként. Bár ezt még nem sikerült teljes mértékben kiaknázni, a Sony új CFexpress Type-B memóriakártyái így is hihetetlenül gyorsak: 1700 MB per másodperces sebességgel olvasnak, illetve 1480 MB per másodperces sebességgel írnak. 

Ezek a memóriakártyák persze okostelefonba nem férnek bele: a CF kártyákat manapság leginkább felsőkategóriás fényképezőgépekben alkalmazzák. Néhány modell pedig már most támogatja az új Sony kártyákat. A Sony szerint az újdonság több mint háromszor gyorsabb az eddigi legjobb CFast memóriakártyánál. 

A hatalmas sebességből leginkább a csúcsfelbontású, magas bitrátájú videókkal dolgozók profitálhatnak. Az első kártyák 128 GB-osak, de 256 és 512 GB-os verziók is készülnek. A kártyák médiafájlok, adatok és szoftverek tárolására, szerverekhez, routerekhez és külső SSD-khez is ideálisak. A Sony Type-B kártyái gyorsabbak sok fogyasztói SSD-nél, de a PCIe NVMe SSD-ket még nem előzik meg. A Type-C szabvány azonban már igen, de az erre építő megoldásokra még várnunk kell, és valószínűleg eleve az üzleti szektort csigázza fel jobban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.