Hirdetés

Hivatalos: megvan a Windows 11 megjelenési dátuma



|

Nem játszik tovább a felhasználók türelmével a Microsoft, inkább nyilvánosságra hozta, hogy mikor érkezik a Windows 10 utódja.

Hirdetés

Némileg váratlanul ért bennünket a Windows 11 nyári bejelentése, hiszen annak idején arra építette a Microsoft a Windows 10 kommunikációját, hogy ez lesz az utolsó számozott főverzió, egy olyan alap, amire a továbbiakban lehet építkezni, és ami rendszeresen adagolt fejlesztésekkel sokáig frissen tartható. Ehhez képest a 2015 júliusában elrajtolt operációs rendszernek mindössze hat év jutott arra, hogy fokozatosan növelje részesedését és piacvezetővé váljon, mielőtt át kellene adnia a stafétát.

Természetesen a támogatása nem szűnik meg azonnal, 2025 őszéig még érkeznek frissítések, vagyis nem muszáj elhamarkodnunk az átállást, valamint arra is jut elég időnk, hogy eleget tegyünk a Windows 11 hardveres követelményeinek.

Hirdetés

Aki viszont nem óhajt várni, hanem a lehető leghamarabb váltana, október 5-n meg is teheti, ugyanis ekkor rajtol el hivatalosan a következő generációs Windows. (Hogy eddig mennyire találtuk meggyőzőnek, mik az erősségei és mely területeken szorul javításra, fejlesztésre, azt ebben a cikkben szedtünk össze.)

Az újonnan forgalomba hozott asztali PC-ken, laptopokon és táblagépeken már a Windows 11-et találják a vásárlók, de annak is megvan a módja, hogy ingyen jussunk hozzá az új OS-hez, mindössze meg kell várnunk, amíg bármiféle költség nélkül frissíthetjük a gépünkön lévő, jogtiszta Windows 10-et.

A Microsoft október 5-től kezdve lépcsőzetesen teszi elérhetővé az upgrade-et; előbb az új eszközök részesülnek benne, majd fokozatosan bővülni fog a támogatott gépek köre. A már használatban lévő Windows 10-es eszközökre valamikor 2022 folyamán érkezik meg az ingyenes frissítési lehetőség. Azt, hogy a te PC-d mikor áll készen a frissítés fogadására, a Windows Update fogja majd a tudomásodra hozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.