Hirdetés

Hivatalos: megvan, mikor és milyen néven kereshetjük az Intel új videokártyáit



|

Az új brand alatt megjelenő hardverek elvileg már jövőre megjelennek a piacon.

Hirdetés

Jelenleg is fontos szereplője a számítástechnikai piacnak az Intel, hiszen világszerte rengetegen használják a processzorait, de nem titok, hogy a gyártó videokártyák terén is alternatívát kíván nyújtani az Nvidia és az AMD mellett.

A jövőben pedig piacra is dobhatja a vadonatúj, leginkább játékosoknak szánt kártyáit, és nem olyan régen végre hivatalosan is ismertette velünk a tervei egy részét a vállalat, illetve lehullt a lepel egy új brandről is.

Hirdetés

Az Intel hivatalosan is bejelentette, hogy vadonatúj videokártyái és az ahhoz kapcsolódó szoftverek és szolgáltatások mind az Arc név alatt jelennek majd meg. Az új brandhez tartozó videokártyák első, Xe-HPG architektúrán alapuló generációja az úgynevezett Alchemist nevet viseli, és többek között hardveres ray tracinggel érkezik, illetve a DirectX 12 Ultimate követelményeinek is megfelel majd. Egyébként a gyártó már a későbbi generációk neveit is megosztotta velünk, így jelen állás szerint az Alchemist után jön a Battlemage, azt követi a Celestial, majd valamikor a jövőben a Druid. A srácok eléggé ráállhattak a fantasy témára.

A jelek szerint tehát beindult a marketinggépezet, és az Intel már azt is közölte velünk, hogy az Alchemist generáció videokártyái valamikor 2022 első negyedévében debütálhatnak, tehát nincs is olyan vészesen messze a megjelenésük. Egyébként a friss bejelentés szerint a gyártó az Nvidia és az AMD után szintén össze akar rakni egy olyan, mesterséges intelligencián alapuló rendszert, ami a kép felskálázásával segíthet a teljesítményen. Nagyjából olyasmire kell gondolni tehát, mint a DLSS vagy az FSR.

Sajnos túl sok technikai részletet egyelőre nem osztott meg velünk az Intel, hiszen ez a bejelentés leginkább csak megalapozott az új Arc brandnek, de az elkövetkezendő hónapokban valószínűleg még többet megtudunk majd az Xe-HPG architektúrán alapuló DG2-ről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.