Hirdetés

Hőkamerával támad a DJI ipari drónja



|

Kifejezetten komoly kihívásokban segíthet a DJI Matrice 30 és a DJI Matrice 30T.

Hirdetés

Habár az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma már az amerikai alkatrészektől és a befektetésektől is elvágta a DJI-t, a kínai vállalat továbbra is a világ legnagyobb dróngyártója, amely csúcstechnológiás fejlesztésekkel igyekszik megőrizni a pozícióját.

A DJI Matrice 30 képében most egy ipari és profi célokra szánt drónnal frissült a márka repertoárja, amit akár hőkamerás változatban - Matrice 30T néven - is megvásárolhatnak az érdeklődők.

Hirdetés

A gyártó olyan kihívásokhoz ajánlja az új gépet, mint például az ipari komplexumok és elektromos hálózati infrastruktúrák karbantartása, vagy különböző katasztrófaelhárítási feladatok (pl. tűzoltás, túlélők utáni kutatás) ellátása. A Matrice 30 egy 48 megapixeles, 16X-os optikai és 200X-os maximális zoomra képes kamerát fog munkára a terep felméréséhez, amely 4K/30 fps videófelvételeket készít, és a rossz fényviszonyokat is képes kiküszöbölni. A biztonságos navigációért egy seregnyi akadályérzékelő szenzor felel, a négy beépített antennának köszönhetően pedig még a legzsúfoltabb környezetekben is stabil marad a jelátvitel.

Az új drón akár 96 km/h-s sebességgel is szelheti a levegőt, strapabíró kialakításának hála pedig a szakadó eső, a viharos szél és a fagyos hideg sem állhatja útját. A Matrice 30 támogatja a DJI felhőalapú menedzsment platformját, a FlightHubot is. A terepen való töltésről a mellékelt BS30 hordozható töltőállomás, vagy az év végén érkező DJI Dock gondoskodik, az utóbbiról pedig automatizált küldetések (pl. ismétlődő ellenőrzések egy üzem területén) is indíthatók. A -35 és 50 Celsius-fok között működtethető dokk 25 perc alatt akár 40 percnyi repüléshez elegendő energiát is biztosíthat.

Dollárból átszámítva a DJI Matrice 30 nettó 3,4 millió forintba kerül, míg a hőkamerás Matrice 30T-ért 4,7 millió forintot kell fizetni. Mindkét modell mellé alapértelmezetten jár a BS30 töltőállomás, két akkumulátor és a vadonatúj RC Plus kontroller, amely egy 7 hüvelykes kijelzővel segíti a navigációt. További információkat a DJI hivatalos termékoldalán találsz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.