Hirdetés

Hologramjainkkal chatelhetünk a Microsoft legújabb szolgáltatásával



|

Futurisztikussá válhatnak az online konferenciabeszélgetések a Microsoft Mesh-nek köszönhetően.

Hirdetés

Kissé telített már a videós chatszolgáltatások piaca, de természetesen ebben a szektorban is mindig van helye innovatív megoldásoknak. Amellett, hogy a Google Meet és a Zoom is próbál minél inkább felhasználóbarát és a tömegek számára elérhető lenni, a Microsoft egy különleges megoldást mutatott be a Microsoft Ignite konferencián. Ez pedig nem más, mint a Mesh, amely a virtuális valóság eszközeivel próbálja izgalmasabbá és személyesebbé tenni az online beszélgetéseket.

A Microsoft Mesh a vállalat mixed reality fejlesztésekkel foglalkozó csapatának fejlesztése, az Ignite során a divízió vezetője, Greg Sullivan mutatta be a platformot. A HoloLens 2-vel működő Mesh virtuális valóságában a felhasználók hologramokat tudnak egymásnak átadni, illetve a saját avatárjukat is testreszabhatják. A rendszer követi a kezek mozgását is, illetve korlátozottan, de az arckifejezések is beszédesek lehetnek.

Hirdetés

A Mesh egyébként kompatibilis a HoloLens mellett minden olyan mixed reality szerkezettel, amely használható Windows-zal, valamint az Oculus Quest és Quest 2-vel is.

A Microsoft tervei szerint a jövőben a Mesh okostelefonokkal és Mac gépekkel is használható lesz, illetve a fejlesztők meglátása szerint a munka világán kívül akár közösségi események, koncertek és szórakozóhelyek látogatása is megvalósítható lesz. A projekt legnagyobb korlátja az elérhetőség, hiszen a kompatibilis headsetek nagyjából 300 dolláros ártól érhetők el, nem is beszélve a megfelelően felszerelt PC-ről mellé. A bemutatóhoz használt HoloLens 2 pedig 3500 dollárért vásárolható meg.

Sullivan hozzátette, hogy a Microsoft célja a Mesh minél szélesebb körű támogatása, illetve az, hogy az adaptáció sikeres legyen. Ezért igyekeznek a lehető legjobban optimalizálni a platformot, valamint minél több eszközre próbálják elérhetővé tenni azt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.