Hirdetés

Februárban mutatkozhat be a HoloLens 2



|

Barcelonában, a Mobile World Congress keretében tart sajtóeseményt a Microsoft, és ugyan nem jelezték egyértelműen, miről lesz szó, de elég valószínű, hogy az új AR-szemüveg lesz a téma.

Hirdetés

A médiának frissen kiküldött meghívók szerint február 24-én, vasárnap 5 órakor tart sajtóeseményt a Microsoft Barcelonában, ami már csak azért is fontos esemény, mivel a redmondi vállalat a Windows Phone bukdácsolása és elkaszálása miatt már egy ideje nem jelent meg önállóan a világszintű mobilos rendezvényen. Ha pedig megnézzük, kik lesznek az előadók, máris egyértelműnek tűnik, miről fognak beszélni.

Hirdetés

A cég vezérigazgatója, Satya Nadella mellett ugyanis nem csak Julia White alelnök, de Alex Kipman tech-guru is megjelenik: utóbbiról pedig köztudott, hogy a cégen belül a HoloLens fejlesztéséért felelős csapat egyik fontos embere.

Azt pedig régóta tudni lehet, hogy a prototípusnak szánt első generációs HoloLens megjelenése óta keményen dolgozik a vállalat azon, hogy egy üzletileg is sikeres második generációt készítsen. A kiterjesztett valóságra épülő headset lényege az, hogy egyszerre látjuk rajta a valós környezetünket és az arra elhelyezett virtuális elemeket, tehát például saját kanapénkra ültethetünk egy számítógéppel generált sárkányt.

Persze ennél messze szélesebb körű lehetőségek állnak a HoloLens előtt, hiszen építészek, tervezők, művészek, orvosok és még egy rakás egyéb terület szakemberei használhatják arra, hogy kényelmesebben, hatékonyabban, újszerűbben végezzék a munkájukat. Képzeljük csak el, ahogy egy orvos műtét előtt a páciens hasában virtuálisan megalkotva láthatja annak korábbi felvételek alapján megalkotott belső szerveit és az esetleges elváltozásokat.

A második HoloLens generáció állítólag nagyobb látóteret kap, miközben maga az eszköz könnyebb és könnyebben viselhető lesz. A Sydney kódnevű fejlesztésben a legújabb generációs Kinect szenzor mellett egy egyedi mesterségesintelligencia-chip dolgozik a teljesítmény növelése érdekében. A pletykák szerint egyébként a headset alapja egy Snapdragon 850 processzor lesz, tehát igen, a Microsoft egy ARM-alapú eszközt fejleszt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.