Hirdetés

Honor Magic5 Pro teszt - akkor most melyik is a legjobb fotós mobil?



|

A fotózás lett az egyik legfontosabb képessége a modern mobiloknak, a Honor pedig az első helyre pályázik. A Magic5 Próval erre meg is van az esélye. Vagy csak volt?

Hirdetés

Már jó ideje külön utakon jár a Huawei-től a Honor, mint teljesen különálló cég, azonban éveknek kellett eltelnie ahhoz, hogy teljes egészében saját fejlesztésű okostelefonokkal jelenhessen meg a piacon. Ez az idő elérkezett és a jó hír az, hogy a cég nem csupán a kínai piacra fókuszál, hanem feltett szándéka Európát is meghódítani. Ennek érdekében nem csupán olcsó, belépőszintű, illetve középkategóriás modelleket készít, hanem abszolút csúcskategóriás zászlóshajókat is. A tavalyi Magic4 Pro sem volt már rossz induló a mezőnyben, azonban utódjával, a Magic5 Próval már biztosra akart menni a gyártó.

Hirdetés

Az egyik legfontosabb célja - természetesen a vásárlók meggyőzésén felül -, hogy a DXOMark toplistáján átvegye a vezető helyet fotózás tekintetében. Ez persze nem egyszerű, az előkelő helyre sok pályázó van, elég csak a Samsungot, az Apple-t, a Google-t, vagy akár a Huawei-t említeni. A 2020-as váltás óta visszatért a Huawei és a Mate, valamint P-szériával sorra bombázza az európai piacot, ráadásul a cégnek óriási tapasztalata van a jó fotós képességekkel megáldott mobilok fejlesztésében. Nehéz hát a dolga a Honor Magic5 Prónak, árban sem kíván drasztikusan alávágni a konkurenciának, így tudásával kell kivívnia a felhasználók elismerését.

Varázslatos?

Bár ma már minimális kényelmetlenséget okoz csupán az, hogy a Huawei mobiljain továbbra sincsen GMS (Google Mobile Services), azért fontos, hogy már a legelején leszögezzük: a Honor Magic5 Prón teljes értékű Google-hozzáférés és Android fut. A telefon topligás modellhez híven méretes darab, a hosszanti élekre rásimuló, nagy kijelzővel és 2023-hoz illő belső felépítéssel. A kijelző 6,81"-os, természetesen LTPO OLED-paneles és HDR10+-képes, amihez 120 Hz-es frissítés és akár 1800 nites fényerő tartozik. A kijelző sarkai is lekerekítettek, a kapszula alakú szelfiegység (12 MP-es kamera és egy ToF szenzor) a bal felső sarokba került.

A mobil előlapját Gorilla Glass Victus védi, ami kiváló, hátlapja pedig matt és többféle színben is elérhető. Hátul a kamerasziget a 2022-ben fotózott fekete lyuk után kapta a dizájnját, ami azt jelenti, hogy a három kamera háromszög alakban lett elhelyezve a síkból több mint 2 mm-re kitüremkedő kameraszigeten. A szintén üvegből készült, ám matt bevonatú hátlap tapintása kellemes, az ujjlenyomatokat sem vonzza, de a súlyelosztás nekünk nem tetszett: az amúgy is súlyos mobil fejnehéz, ráadásul a hátlap is rettentően csúszós, a vékony alumínium keret sem segíti a jobb fogást, így nehéz stabilan kézben tartani a Magic5 Prót.

Szerencsére egy szilikontokot találhatunk a dobozban is, amit ajánlatos használni, ha szeretnénk vigyázni 219 grammos telefonra. A dobozba emellett egy töltőfej is került, ami 66 wattos gyorstöltésre alkalmas - nem a leggyorsabb, de elfogadható. Miután topligás készülékről van szó, a wireless töltés sem maradt ki, itt 50 Watt a topsebesség. Természetesen Wi-Fi 7-kapcsolódásra képes a mobil és az IP68-as por- és vízállóságra is lehet számítani. A sztereo hangszórók tisztán, de nem túl hangosan és kissé tompán szólnak. A telefon extrája a felső kereten található infra, ami egyre kevesebb mobilra kerül fel.

A teljes 5G-s kapcsolatra képes Honor Magic5 Pro a legújabb központi chipet, egy Snapdragon 8 Gen2-t hordozza magában, amihez a tesztkészülék esetében 12 GB RAM és 512 GB tárhely kapcsolódik. Előbbit a Honor a RAM Turbo technológiával is megfejelte, ami virtuálisan 7 GB-tal képes megtoldani a 12 GB-ot, ha éppen erre van szükség. A mobilon a legújabb Android 13 fut, amire a Honor MagicOS 7.1-et húzta a cég. Ez a legfrissebb kezelőfelület, a MagicUI utódja és nagyon sok mindenben hasonlít rá (sőt, még mindig elég sok ismerős vonást találtunk a MagicOS és a Huawei-féle EMUI között).

A Magic5 Pro büszkesége

A kamerarendszer volt a legfontosabb terület, ahol a fejlesztőknek óriásit kellett alkotniuk és tényleg mindent megtettek ennek érdekében. A triplakamerás modul mindhárom szenzora 50 MP-es, van lézeres autofókusz, 3D-s ToF-szenzor a mélységérzékeléshez, a 3,5× zoomkameránál és a főmodulnál optikai képstabilizálás, vagyis minden, ami a sikerhez szükséges. Ezzel a felszereltséggel a mobil maximálisan 4K@60 fps-ben képes videót rögzíteni, míg az előlapi kamera 4K@30 fps-ig nyújtózkodik.  A főkamera komoly előrelépés, a nagy szenzor és kiváló rekeszérték miatt is, ráadásul az optikai képstabilizálás is megérkezett, ami a Magic4 Prónál még hiányzott.

A szoftver kezelőfelülete nem sokat változott. Az AI-módnál a telefon igyekszik kiválasztani a megfelelő beállítások mellett az ideális működési módot is, például automatikusan makróra vált stb.

A fényképek valóban azt tükrözik, amit a leginkább kidomborított a telefon bejelentésekor a gyártó. A főkamera kiváló, részletgazdag, világos és nem túlszaturált, természetes színekkel operáló képeket készít. Régebben többször jelentkeztek a Honor mobiloknál gondok a szoftveres utómunkában, ám szerencsére ezúttal nem futottunk ilyen problémába - minden bizonnyal emögött rengeteg munka van. Rosszabb fényviszonyok mellett is sikerült meggátolni a zajosodást, de egy-két alkalommal megfigyeltünk némi túlbuzgóságot a szoftveres utómunkában és néhol kevésbé részletgazdag volt az elkészült kép. Ez azonban még mindig abszolút topligás minőség, mondhatni szőrszálhasogatás, ha már egyszer a legjobb fotós mobil címére pályázik a Magic5 Pro.

Az ultraszéles kameráknál vérzik el a legtöbb mobil, ezen szeretnek spórolni a gyártók. De nem a Honor Magic5 Pro, aminél ez a szenzor is kiváló képeket rögzít: a színek, a részletek, az élesség mind teljesen rendben vannak. A zoomkamera periszkópos és 3,5×-es optikai nagyítást kínál. Ez azt is jelenti, hogy semmiféle szoftveres trükk nincsen, így a képminőség is pazar. A 10×-es opció hibrid zoomnak minősül és a mobil szoftveresen oldja meg a szükséges nagyítást. Miután az optikai rész és a szenzor felsőkategóriások, ráadásul stabilizált is a kamera, még ekkor is vállalhatók a képek: vannak részletek és a színek sem "másznak el". Sötétben is jól teljesít a másodlagos és harmadlagos kamera, még a hasonló kategóriás konkurensekhez képest is szép, részletes és kellően világos képeket kaptunk.

A videózásnál szintén számíthatsz a kiváló képminőségre mindegyik, megfelelően stabilizált kamera esetében, azonban furcsamód a felvételek 15 percre limitáltak.

Övé az első hely - vagyis volt

A Honor elérte a célját és sikerült minden, a megjelenéséig kiadott mobiltelefont maga mögé utasítania a DXOMark listáján a maga 152 pontjával. A Huawei Mate 50 Pro és az Oppo Find X6 csak kicsivel maradtak le, ahogy az Apple és a Google készülékei is csak pár ponttal kaptak kevesebbet. A megjelenés után nem sokkal azonban megérkezett a Huawei új mobilja, a Huawei P60 Pro és bizony átvette a vezetést 156 ponttal.

Ez azonban csak dobálózás holmi pontszámokkal, nem homályosítja el a tényt, hogy a Honor Magic5 Pro bizony egy csúcskategóriás mobiltelefon, amiben lényegében mindent megtalálsz, amire ma szükséged lehet. A kijelző csodás minőségű és kellőképpen nagy. A dizájn egyedi és feltűnő, az alapanyagok minőségiek és az IP68-as besorolás sem hiányzik. Az SoC a legújabb, van rengeteg RAM és nagy tárhely, friss a rendszer, van gyorstöltés és az üzemidő is átlagon felüli.

Ha kötözködni kell, azért tudunk azt is. A Snapdragon 8 Gen 2 gyors, de láttunk már jobban hűtött, jobb megoldást is, mert itt bizony találkoztunk néhányszor throttlinggal. Ez nem volt annyira zavaró, mint a Magic4 Pro esetében, de azért mérhető volt. Az üzemidőnél is láttunk már sokkal jobbat, ahogy a 66 wattos töltés sem számít már különlegesnek a topligában. A telefon tömege, súlyelosztása és csúszóssága sem tetszett, bár ezt egy tokkal könnyedén lehet orvosolni. A MagicOS 7.1-et nagyon vártuk, mert a 4-es és 6-os MagicUI már nagyon elavult volt, de hatalmas változásokat nem tapasztaltunk (például szerencsére az egyedi gyorskereső szolgáltatást már ki lehet kapcsolni, de az értesítéseket továbbra is csak legfelülről tudod lehúzni, főképernyőn bárhol nem). A Magic5 Pro csak nagyon rövid ideig élvezhette a DXOMark lista első helyét, de ez senkit ne bizonytalanítson el: ez a mobil nagyon-nagyon jó képeket lő nappal és este is, sőt, a videókkal sem lesz gondod - egészen addig, amíg nem futsz ki a 15 perces limitből. Végül a frissítési ígéretekről is érdemes szót ejteni. Ezzel kapcsolatosan a Honortól azt az információt kaptuk, hogy 3 OS-frissítést és 5 év biztonsági javítást kap a Pro modell, ami nagyjából párban van a konkurensekkel, de nagyon izgulunk, hogy ezt szoros időzítéssel be is tartsa a cég, mert a közelmúltban megjelent készülékeinél sajnos többször is tapasztaltunk komoly késéseket a frissítések kiadásában.

A mobil a Yettelnél akár 309 990 forintért is beszerezhető, ha viszont nem szolgáltatással vásárolod meg, 529 990 forintot kell érte leszurkolni, ami igen magas összeg, igaz, egy ajándék Honor Pad 8-cal igyekeznek enyhíthetni fájdalmaidat.

Honor Magic5 Pro

Ár: 529 990 Ft
A Honor elérte a célját és sikerült minden, a megjelenéséig kiadott mobiltelefont maga mögé utasítania a DXOMark listáján a maga 152 pontjával.
  • Snapdragon 8+ Gen2 SoC
  • 6,81", FHD+, LTPO OLED, 120 Hz, HDR10+
  • 12/512 GB RAM/tárhely
  • 50+50+50/12 MP hát-/előlapi kamerák
  • Wi-Fi 7, BT5.2, NFC, infra
  • Android 13, MagicOS 7.1
  • 162,9×76,7×8,8 mm, 219 g
  • 5100 mAh akkumulátor, 66 W gyorstöltés, 50 W wireless töltés
  • 1 110 816 pont AnTuTu
  • 1477/4807 pont GeekBench 5
  • 1473/4733 pont GeekBench 6
  • 14 327 pont PCMark
  • 3681 3DMark Wild Life Extreme
  • 765 perc üzemidő
PRO
  • minden porcikájában prémium
  • jó kijelző
  • gyors
  • IP68
  • az egyik legjobb kamerarendszer
Kontra
  • van némi throttling
  • a MagicOS 7.1 nem sokkal modernebb elődeinél
  • 15 perces videolimit
  • nehéz
  • drága
                        Array
(
    [gameinfo_id] => 8349
    [topic] => 1
    [group] => 19
    [gameinfo_name] => Honor Magic5 Pro
    [gameinfo_name_alias] => 
    [gameinfo_platform] => 
    [gameinfo_gamestyle] => 
    [publisher_id] => 0
    [developer_id] => 0
    [manufacturer_id] => 369
    [gameinfo_game_released] => 0
    [gallery_id] => 0
    [gameinfo_description] => 
    [gameinfo_date] => 2023-05-21 22:52:36
    [gameinfo_webpage] => https://www.hihonor.com/hu/phones/honor-magic5-pro/
    [gameinfo_tags] => honor, magic5 pro, mobil, okostelefon, android, teszt
    [gameinfo_url] => honor-magic5-pro
    [gameinfo_pro] => minden porcikájában prémium
jó kijelző
gyors
IP68
az egyik legjobb kamerarendszer
    [gameinfo_kontra] => van némi throttling
a MagicOS 7.1 nem sokkal modernebb elődeinél
15 perces videolimit
nehéz
drága
    [gameinfo_data] => Snapdragon 8+ Gen2 SoC
6,81", FHD+, LTPO OLED, 120 Hz, HDR10+
12/512 GB RAM/tárhely
50+50+50/12 MP hát-/előlapi kamerák
Wi-Fi 7, BT5.2, NFC, infra
Android 13, MagicOS 7.1
162,9×76,7×8,8 mm, 219 g
5100 mAh akkumulátor, 66 W gyorstöltés, 50 W wireless töltés
1 110 816 pont AnTuTu
1477/4807 pont GeekBench 5
1473/4733 pont GeekBench 6
14 327 pont PCMark
3681 3DMark Wild Life Extreme
765 perc üzemidő
    [gameinfo_gs_rating] => 0
    [gameinfo_pcw_rating_performance] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_service] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_pricevalue] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_display] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_materialquality] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_extrafunctions] => 9
    [gameinfo_pcw_rating_software] => 7
    [gameinfo_pcw_rating_battery] => 8
    [gameinfo_pcw_rating_look] => 8
    [gameinfo_pcw_awards] => Array
        (
            [0] => 12
        )

    [gameinfo_price] => 529 990
    [gameinfo_forum_url] => 
    [gameinfo_embed] => 
    [gameinfo_quote] => A Honor elérte a célját és sikerült minden, a megjelenéséig kiadott mobiltelefont maga mögé utasítania a DXOMark listáján a maga 152 pontjával.
    [gameinfo_format] => 
    [gameinfo_pegi] => 
    [gameinfo_pegi_descriptor] => 
    [gameinfo_multiplayer_online] => 
    [gameinfo_multiplayer_offline] => 
    [gameinfo_numofplayers] => 
    [gameinfo_pack] => 
    [gameinfo_language] => 
    [gameinfo_subscription] => 0
    [gameinfo_important] => 0
    [gameinfo_release_date] => 0000-00-00
    [gameinfo_collectors_edition] => 0
    [gameinfo_need_internet] => 0
    [gameinfo_cover] => 
    [gameinfo_screenshot1] => 
    [gameinfo_screenshot2] => 
    [gameinfo_screenshot3] => 
    [gameinfo_screenshot4] => 
    [manufacturer] => Array
        (
            [manufacturer_id] => 369
            [manufacturer_name] => Honor
            [manufacturer_url] => 
            [manufacturer_link] => https://www.hihonor.com/hu/
            [link] => /gyarto/
        )

    [link] => /termekinfo/honor-magic5-pro-8349.html
    [gameinfo_pro_list] => Array
        (
            [0] => minden porcikájában prémium
            [1] => jó kijelző
            [2] => gyors
            [3] => IP68
            [4] => az egyik legjobb kamerarendszer
        )

    [gameinfo_kontra_list] => Array
        (
            [0] => van némi throttling
            [1] => a MagicOS 7.1 nem sokkal modernebb elődeinél
            [2] => 15 perces videolimit
            [3] => nehéz
            [4] => drága
        )

    [gameinfo_pcw_rating] => 8.2
)
1
                        
  • Teljesítmény:

    9

  • Ár/Érték:

    7

  • Anyagminőség:

    8

  • Extra funkciók:

    9

  • Kijelző:

    9

  • Szoftver:

    7

  • Akkumulátor:

    8

  • Kinézet:

    8

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.