Hirdetés

HP mini PC-ben szúrták ki az AMD szupertakarékos processzorát



|

Új, négymagos Athlon processzor kiadására készül az AMD, ami eddig csak pletykákban jelent meg, most viszont egy kész PC-ben is visszaköszön.

Hirdetés

Az AMD nemrég kiadott közleményeiben már azokról a csúcsprocesszorokról is mesélt, amiket az év második felében tervezn kiadni, de a spektrum másik végén, a belépőszinten is hoztak nemrég újdonságokat. Az Athlon Gold Pro 4150GE-ről viszont nehéz információkat gyűjteni, ugyanis kifejezetten csendes rajtot rendezett neki az AMD, most viszont egy partneren keresztül új dolgokat tudhattunk meg róla.

Hirdetés

A HP weboldalán tűnt fel egy olcsó és rendkívül kompakt irodai számítógép, a ProDesk 405 G8, ennek a specifikációi között szúrta ki egy szemfüles Reddit-felhasználó az új Athlon processzort. A költség- és energiatakarékos gép dokumentációjából kiderült, hogy a nemrég megjelent CPU 3,3 GHz-es alapórajelen ketyeg, amit akár 3,7 GHz-re is felkúszhat megfelelő körülmények között. Érdekes különbség egyébként a HP weboldalán jelenleg megtalálható leírás és a közösségi oldalra felkerült screenshot között, hogy míg a képen azt olvashatjuk, hogy a négymagos processzor nyolc szálon tud műveleteket futtatni, addig a gyártó honlapján csak négy szálat említenek, amik közül az utóbbi cseng egybe a korábban Ázsiából érkezett információkkal.

Az új AMD Athlon modellről megtudtuk még, hogy 4 MB-nyi L3 cache található benne, de a korábbi pletykák egyéb részleteket is említettek például az integrált videokártyájával kapcsolatban. A Zen 2-es architektúrára építő processzorról azt állítják, rendkívül energiatakarékos mindössze 30 wattos TDP-jével, ami a széria többi modelljénél is csak 50-65 Wattig megy fel. Emellett azt állították róla korábban, hogy öt Vega számítási egység, azaz 320 mag található a chip grafikai feladatokért felelős részében, amik 1500 MHz-s órajelen futnak, és ez előrelépés az előző generáció három CU-jához és 1100 MHz-s órajeléhez képest.

Az új Athlon CPU-k kapcsán egyébként a közvélekedés úgy tartja, hogy ugyan Ázsiában megjelentek különálló alkatrészként is, nyugaton viszont kizárólag gyártók kapják meg őket, így a fogyasztókhoz csak kész gépek részeként jutnak majd el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.