Hirdetés

Menő VR headsetet mutatott be a HP



|

Bár a VR-piac még mindig nem ostromolja az egeket, új versenyző lépett a virtuális valóságot kiszolgáló hardverek piacára. A célközönség viszont kicsit más, mint a többieknél.

Hirdetés

Bár az Oculus felbukkanása utáni "hű, most aztán minden a VR-ről fog szólni" eufória helyett a piac inkább csak amolyan "van ilyen is, ha erre vágysz" szinten maradt, még mindig vannak olyan nagy játékosok, akik épp most látnak fantáziát a témában. A HP 2017-ben még a kevert valósággal próbálkozott egy kevés visszhangot kiváltó AR eszközzel, de most úgy tűnik, mégis a VR mellett tette le a voksát.

Hirdetés

A gyártó új headsetje a Reverb nevet viseli, és leginkább a felbontását tekintve érdemes odafigyelni rá. Míg például a Vive Pro mindkét szemre összesen 2880x1600 képpontot kínál, a HP Reverb külön-külön 2160x2160 képpontot zsúfolt a headsetbe szemenként. Emellett rámentek a kényelemre is, a fejrevaló mindössze fél kilós, tehát nem kell attól tartanunk, hogy a minőség miatt egy hűtőszekrény súlyát kell egyensúlyoznunk a nyakunkon.

Még valamiben sikerült túlszárnyalniuk a versenytársakat: a HP modellje 114 fokos látószöget villant, ami pontosan 4 fokkal több az Oculus Rift és a Vive Pro által kínált 110 foknál. Bár a Reverb megjelenését a mostani Game Developers Conference-en lehetne leginkább elképzelni, a HP saját eseményén, a Houstonban rendezett World Partner Forumon mutatta be elsőként. Ez viszont nem véletlen: a gyártó vállalati felhasználókra céloz az eszközzel, szóval nem a játékosok számítanak a fő csapásiránynak. A Reverbért felelős John Ludwig szerint a headsetet leginkább vállalati tréningeken, szemléltető és oktató funkcióban képzelik el - a bemutatón is orvosi feladatokkal demózták az eszközt, ahol kiemelten fontos a nagy felbontás és a széles látószög.

A Reverb Pro változatát 649 dolláros nyitó áron kínálják a vállalati értékesítési csatornákon április végétől, de lesz egy közvetlenül végfelhasználóknak értékesített változat is 599 dollárért. Mivel a Reverb a Windows Mixed Reality platformon alapul, ami a Steam áruházzal is összefonódik, így természetesen vállalati célközönség ide vagy oda, tökéletesen működnek majd vele a VR appok és játékok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.