Hirdetés

Ilyen lesz a Huawei Kirin 820 5G lapkája



|

Az ígéretes Mali-G77-es GPU-t építtetik a 7 nm-es technológiával készülő rendszerchipbe.

Hirdetés

Sok más gyártóhoz hasonlóan a Huawei is el akarja hozni az 5G-t a középkategóriába. A gyártó első 5G-s lapkája a Kirin 820 5G lesz, amelyről most nem hivatalos adatok szivárogtak ki. Az SoC 7 nm-es gyártástechnológiával készül és Cortex-A76 magokat használ majd, az elődhöz mérten az ISP-je és az NPU-ja is fejlettebb lesz. A lapka érdekessége továbbá, hogy elsőként ez alkalmazza a Huawei-nél a Mali-G77-es GPU-t. Az ARM becslései szerint ez nagy előrelépést hoz a korábbi modellhez mérten. 

Hirdetés

A Mali-G77 például 120-140 százalékkal gyorsabb négyzetmilliméteres összehasonlításban, mint a G76, miközben az energiahatékonysága 30 százalékkal jobb. 

Ezt a Mali-G77-es GPU-t használja egyébként a Samsung Exynos 990-es rendszerchipje is, ami a Galaxy S20 csúcsmobilok európai verzióiban is megtalálható. Bár a Huawei most a középkategóriában építi be a GPU-t, az igen nagy előrelépést jelent majd grafika terén a Kirin 810-hez képest. Az új SoC-vel a közelgő Honor 30S mobilokban találkozhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.