Hirdetés

Ezért vannak még tabletek: Huawei MediaPad M5 lite teszt



|

Az első táblagépek okozta nagy bumm után jócskán visszaesett az eszközök népszerűsége, de van még, aki tudja, mivel lehet továbbra is kívánatossá tenni őket. A cikkben szövegesen és videóban is megmutatunk egy reménykeltő versenyzőt.

Hirdetés

A táblagépekben fantáziát látó gyártók egy része képes volt arra, hogy szinte a sírból hozzák vissza a piacot. Ehhez csupán annyi kellett, hogy az új modelleket olyan komponensekkel kezdjék ellátni, amelyek igazán fontosak a kategória vásárlóinak. Ezzel a szemlélettel nyerhet a Huawei MediaPad M5 lite is, amelyben a multimédiás, játékos vonalat helyezik előtérbe. Először jöjjenek a tapasztalataink szöveges formában, a cikk végén pedig videón is megmutatjuk az eszközt.

Hirdetés

Amikor a tabletek piaca - főleg az alulról feltörekvő, egyre erősebb és egyre nagyobb kijelzővel szerelt mobilok miatt - bezuhant, a gyártók egy része rájött, hogy a multimédiás vonalat erősítve, amolyan mini szórakoztató társként pozicionálhatják újra az eszközöket. Ez leginkább három komponens fejlesztését jelentette: a kijelzőét, a hangzásét és az üzemidőét.

A Huawei is ezen a vonalon indult el a MediaPad szériával, melynek legfrissebb képviselője a fentiek mellett prémium anyaghasználattal és stylus támogatással is kiegészítette a receptet. Kijelző terén lassan nem is érdemes 10 hüvelyk alatti modelleket kihozni, ahogy a mobilok lassan megközelítik a 7" méretet - szerencsére az M5 lite is a tízhüvelykes kategóriában indul, a védőüveg mögötti IPS panel felbontása 1920x1200 képpont.

A kávák vékonyak, de pont annyi helyet meghagytak, hogy alul beférjen az ujjlenyomat-olvasó, felül pedig a frontkamera. A megjelenítő itt is megkapta a más Huawei eszközökben már bizonyított ClariVu technológiát, mely a kontraszt intelligens szabályozásával még közvetlen napsütésben is jól láthatóvá teszi a tartalmakat.

A mindössze 7,7 milliméter vékonyságú eszköz hátlapja fém borítást kapott, alatta pedig ugyan nem a legdurvább erőmű lapul, viszont a középkategóriás Kirin 659 rendszerchip és a 3 GB rendszermemória biztos alapot jelent. Így a fullHD-médiafogyasztás stabil, a videók akadás nélkül futnak, ahogy a közepes hardverigényű játékokat is gond nélkül lehet használni.

A hangzásvilág kialakításában a Huawei partnere a Harman Kardon volt, akik összesen négy hangszórót helyeztek el a készüléken, alul és felül is egy párat. Megszólaltatásukban szoftveres segítséget is ad a tablet, így térhatásra is képesek. Ha ez filmezésnél nem is annyira, de játékoknál nagy pluszt ad az élményhez.

Fontos ütőkártyát jelent a készülék 7500 mAh kapacitású akkumulátora, ami a kedvező fogyasztású hardver-elemek mellett jócskán bírja szusszal. A hivatalos forrásból beszerzett M5 lite tabletek dobozában ott figyel az érintőtoll is, ami tovább növeli a használati élményt, hiszen a magyarul is értő kézírásfelismeréssel támogatott jegyzetelés sokaknak lehet hasznos.

Összességében egy jól összerakott, erős középkategóriás tabletet ismertünk meg a Huawei MediaPad M5 lite kipróbálásakor, amely tudását jól eltalált extrákkal teszi színesebbé. És ha már színek, jöjjön a videós bemutató is:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.