Hirdetés

Hyper-Threadinget kaphatnak a Core i3-as processzorok



|

Úgy néz ki, hogy Hyper-Threading-képesek lesznek az Intel Core i3-as Comet Lake chipjei.

Hirdetés

A SiSoftware adatbázisában szúrta ki Tum Apisak az Intel tizedik-generációs Comet Lake sorozatának Core i3-10100-as processzorát, amely 4-magos és 8-szálas chip. Vagyis ez nagy előrelépés a 4-magos, 4-szálas elődhöz mérten. 

Hirdetés

Mindez azt is jelenti, hogy az olcsóbb Core i3-as modellek is ugyanúgy többszálas megközelítést alkalmazhatnak, mint például a régebbi Core i7-es modellek. Tehát hamarosan sokkal olcsóbban lehet szerezni 4-magos, 8-szálas Intel CPU-t, mint pár évvel korábban. 

Az új Core i3-10100 a jelek szerint 3,6 GHz-es alap órajelen dolgozik majd, bár ez egyelőre mérnöki minta lehet, tehát a végleges kiadásig változhat az érték. 

Az Intel eddig alapvetően több maggal igyekezett válaszolni az AMD jelentette fenyegetésre, és igazából a Core i3-as vonalba érkező Hyper-Threading-támogatás is ezt a stratégiát viszi tovább. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.