Hirdetés

A PC-s eladások is visszaesnek a koronavírus miatt



|

Az IDC elemzőcég szakemberei szerint csak a második negyedév során 10,3 százalékos visszaeséssel számolhatunk.

Hirdetés

2019-ben végre nőtt a PC-s piac, mégpedig 2,7 százalékkal az IDC szerint. A koronavírus hatásai azonban ezt a szektort sem kímélik, és ezért az elemzők változtattak az idei esztendőre vonatkozó előrejelzésükön. Most úgy látják, hogy 2020 folyamán hátrányosan fogja érinteni a koronavírus közvetett hatása a PC-s eladásokat (asztali gépek, laptopok, munkaállomások, tabletek). A gyártóknak egyéb nehézségek mellett egyszerre kell megküzdeniük az akadozó beszállítói láncból és alkatrészhiányból eredő problémákkal, amelyek miatt már a második negyedévben nagy gond lesz a készletekkel is. 

Hirdetés

A hagyományos PC-k piacán az IDC a járvány kitörése előtt 6,8 százalékos visszaesésre számított a második negyedév során (éves szinten), ezt a mutatót most 10,3 százalékra rontotta. Az sem segít, hogy épp kifulladóban van a Windows 7-ről Windows 10-re történő átállás keresletfelhajtó hatása, vagyis ez sem pörgeti majd az eladásokat. 

Az IDC az első negyedévre 8,2 százalékkal kevesebb leszállított PC-t vár, a második negyedévre vonatkozóan pedig összesítésben 12,7 százalékos mínuszt a teljes szektorra nézve, ugyanis a késztermékek és az alkatrészek készletei addigra teljesen kimerülnek. Kis szerencsével javulhat a helyzet a második félév során.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.