Hirdetés

Videón az ultrakompakt és erős ASUS ZenBook 15



|

A berlini IFA kiállításon kis csapatunk rátapadt a tajvani gyártó új laptopjára. Elegáns és kompakt, ráadásul egy csomó mindent tud: mutatjuk!

Hirdetés

Ahogy azt az ASUS berlini újdonságainak összefoglalójában is megírtuk, egy csomó új ZenBookot szabadított a világra a tajvani cég, ezek közül pedig elkaptuk a 13, 14 és 15 modellszámmal érkezett laptopok közül a legnagyobbat, hogy egy kicsit meggyömöszöljük, és megmutassuk nektek videón.

Hirdetés

Már az IFA hivatalos megnyitója előtt, az augusztus 29-én, teljes titoktartás mellett megrendezett Media Day keretében megmutatta nekünk a ZenBook termékcsalád legújabb tagjait, amelyeket szerencsére jól meg is tudtunk fogdosni és körbevideózni. A 8. generációs Intel processzorokra épülő modellek vezérelve az ultrakompakt kialakítás, így az idei Zen-generáció az eddigi legkényelmesebben használható és hordozható laptopokat hozta. Ezek között van az új ZenBook trió, pontosan a ZenBook 13 (UX333), ZenBook 14 (UX433) és ZenBook 15 (UX533), ez utóbbit pedig az alábbi videón meg is nézhetitek:

A gyártó szerint bizony ez a három modell a világ legkompaktabbjának számít saját kategóriájában. A hipervékony NanoEdge kávával ellátott kijelzők az eszközök felületének 92-95 százalékát lefedik, ami valóban látványos (kíváncsiak vagyunk, hogy a mobilok mintájára mikor tűnik el teljesen a káva, és jelenik meg a telefonok felemás fogadtatású szenzorsávja, a notch, de ez már a jövő zenéje).

A kompaktságot a laptopok vékonyságával is elősegítik, ezt pedig az ErgoLift zsanérokkal érik el (ez a kijelző felnyitásával ráadásul nem csak kényelmesebb gépelést biztosít, de extra hűtéshez is juttatja a gépeket). A 13 és 14 modellekben ráadásul az érintőpadba külön háttérvilágításos numerikus keypad is került. A 8. generációs Intel procik által hajtott laptopokban Intel Wireless-AC 9560 gigabites wifit és akár GeForce GTX 1050 Max-Q grafikus vezérlőt is találhatunk, ami ilyen méretű gépekben kész csoda.

Ahogy a videón is látszik, az általunk megtapogatott ZenBook 15 kijelzője abszolút színhű és 4K felbontású, alatta pedig egy vadonatúj Intel Core i7-8565U processzor dolgozik. A háttértár SSD, és szerencsére a csatlakozókat se spórolták le a vékony eszköz oldaláról (még teljes méretű SD kártya foglalat is került rá). Árat és megjelenési időpontot még sajnos nem tudunk, de valószínűleg ősszel már a boltokban lesz, és szinte biztosan nem a legolcsóbbak mezőnyében indul ilyen kinézettel és felszereltséggel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.