Hirdetés

Videón a legerősebb ThinkPad X1 Extreme és társai



|

A berlini IFA kiállításon a Lenovo is erősen odacsapott, nem csak az üzleti laptopok egyik királyát mutatta be, de csodaszép és ötletes hibrideket is láttunk. Meg is mutatjuk őket szövegben és videón!

Hirdetés

A Lenovo friss kínálatából három modellre is lecsaptunk, hogy egy kicsit közelebbről is megmutathassuk nektek szövegesen, és a cikk végére biggyesztett videóban. Jön egy igazán igényesen elkészített, "nagyhangú" hibrid, a ThinkPad X1 sorozat legújabb, és egyben legizmosabb tagja, valamint egy különleges kijelző-billentyűzetes hibrid útitárs. Először szövegesen nézzük át az újdonságokat, aztán jön a videó is a cikk végén.

Hirdetés

Hangos hibrid

A C930 egy olyan Yoga, amely nem csak hajlékony, mint a laptop-tablet hibrid család többi tagja, hanem egy igazán egyedi különlegességgel is felvértezték. A 360 fokban hátrahajló kijelző alatti zsanérba ugyanis egy igényes sztereó hangszórót építettek, amely ráadásul még a Dolby ATMOS minősítést is megszerezte. De ha már a Dolbynál tartunk, a zsanér fölötti kijelző se maradt ki a hitelesítési sorból, ez ugyanis Dolby VISION címkével bír, szóval ez a világ első "dupla-Dolby" laptopja.

A Core i7-tel rendelhető hardvertől a 4K felbontású kijelzőig mindenből a legjobbat sikerült beleépíteni, és jár hozzá egy olyan érintőtoll is, amelyet a gépházba pattintva tárolhatunk. A hibrid gép mikrofonjait úgy állították be, hogy nagy zajban, vagy távolról is érzékelje a hangokat, ezért az eszköz könnyebben használható Cortana és Alexa segítségével is. Ne felejtsük el, hogy ezen a gépen is olyan webkamera dolgozik, amelyet egyetlen kis "ajtó" elhúzásával megvakíthatunk, ha tartunk a minket néző illetéktelenektől.

Benne van az X? De még mennyire!

Az X1 Extreme tulajdonképpen egy üzleti célokra szánt laptop, mégis egy olyan erős és sokfunkciós modell, amely messze túlmutat az Excel táblák töltögetésére kifejlesztett társakon. Belül egy 8850H-s Core i7 dolgozik, amelyet többek között még egy GeForce GTX 1050 Ti is támogat, NVMe SSD és legújabb generációs wifi és Gigabit LAN mellett.

A ThinkPad-hagyományok minden eleme megjelenik itt is a puha tapintású, de erős burkolattól a kiváló minőségű, háttérvilágításos, szigetes billentyűzeten át a jellegzetes pöcökegérig. A 4K felbontású kijelző és az izmos belsőségek ellenére mégis sikerült hihetetlenül vékonyra és kecsesre faragni a végeredményt. Ugyan az 1700 eurós árszint kissé morcos, de ezért a fentieken felül egy csatlakozókkal bőven megszórt, extrákkal is telepakolt gépet kapunk. A Windows Hello biometrikus azonosításával kompatibilis webkamera és az ujjlenyomat-olvasó is a rendszer része, szóval az irodai notebookok egyik királyát sikerült bejelenteni.

Apró hajtogatós

A legújabb YogaBook is elénk ugrott: ennek a hibridnek az a különlegessége, hogy a billentyűzete is egy kijelző egyben. Ez persze azt jelenti, hogy a fizikai billentyűk valódi nyomását nélkülöznünk kell, viszont egy csomó helyzetben lehet hasznos ez a megoldás.

A billentyűzet-rész egy e-tintás kijelzőre került, tehát ugyanazt a technológiát használja, mint a papír-hatást keltő e-olvasók. Olvashatunk róla, írhatunk rá, billentyűzetes használat esetén pedig taktilis tulajdonságokkal is rendelkezik.

Maga a hibrid Core i5 alapokon működik, 4 GB RAM és 256 GB SSD társaságában, tehát arra például kiváló, hogy magunkkal vigyük egy üzleti útra, ahol dolgozni is tudunk rajta, de a repülő szűkös ülésén tabletté hajtogatva filmet nézünk a 2560x1600 képpont felbontású felső panelen, vagy épp az alsó kijelzőn könyvet olvasunk.

Most pedig nézzük meg mindezt a helyszínen készített videóban!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.