Hirdetés

Remekül javítható az új Mac Pro



|

Az iFixit darabokra szedte az új Apple Mac Prót, és arra jutott, hogy kiválóan javítható.

Hirdetés

Az elmúlt években sorra kritizálták az Apple-t azért, amiért a termékeinél gyakorlatilag lehetetlenné tette, hogy a felhasználók maguk javítsák vagy bővítsék azokat. Itt van azonban az új Mac Pro, amelynél egészen más irányt lőtt be az Apple. 

Hirdetés

Az új torony elrendezés nem csak nagyobb, több opciót is kínál. Az iFixit szakemberei nemrég darabokra szedték az új Mac Prót, és meg voltak lepődve, hogy mennyire könnyű hozzáférni a belső elemekhez, frissíteni a hardvert, ráadásul mindezt speciális eszközök nélkül. 

Maga a ház is könnyen nyitható, ekkor pedig már nincs is áram alatt a rendszer (beépített funkció). A RAM cseréjéhez csak egy fedlapot kell kivenni egy kapcsolóval, és még azt is jelölik, hová kell tenni a memóriamodult. Ehhez szerszámokra sincs szükség. 

A legtöbb elem szerszámok nélkül vagy nagyon egyszerűen kivehető a gépházból, talán a talpak és a tápegység, valamint a processzor az, amiket nehezebben lehet kivarázsolni. 

A javíthatóságot igazából csak az korlátozza, hogy az SSD-k az Apple egyedi gyártásai, és ezt fejleszteni csak az Apple-ön keresztül lehet. Az új Mac Pro összességében 10-ből 9 pontot érdemelt a szakértőktől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.