Hirdetés

Így érheted el otthonodtól távol torrentkliensed



|

Akár menet közben is elindíthatsz egy letöltést, és nem kell bonyolult lépéseket elvégezned ehhez.

Hirdetés

A népszerű torrentkliensek nemcsak a letöltéseket menedzselik hatékonyan, hanem arra is lehetőséget adnak, hogy távolról bejelentkezz a gépeden futó kliensre. Ez több esetben is hasznos lehet: megnézheted például, hol tartanak a letöltések, de arra is van mód természetesen, hogy új letöltést indíts, ha épp a metrón olvasgatva találsz valami érdekeset.

A távoli bejelentkezés módja kliensenként eltérő lehet, mi most a qBittorrenten keresztül mutatjuk meg, hogy működik a mindez. Amire szükséged lesz a kliens mellett, az az, hogy a routeredben portátirányítást állíts be, és persze azt is meg kell oldani valahogy, hogy a gépet mindig valamilyen fix címen érd el. A folyamat ennek ellenére nem bonyolult, ha van már egy kis gyakorlatod a hálózati beállítások kezelésében, akkor mindössze pár perc alatt végezhetsz!

Hirdetés

1 - Aktiváld a távoli elérést az asztali gépen

A távoli elérés funkció alapesetben nem aktív, így ha szeretnél az otthoni gépre belépni interneten keresztül, akkor először is engedélyezni kell azt a menüben. A qBittorrent kliensnél erre az Eszközök | Beállítások | Web UI útvonalon van lehetőséged. Ha a 8080-as port esetleg már foglalt lenne, változtasd meg!

2 - Port átirányítás, fix IP

Az otthoni gép eléréséhez szükséged lesz egy dinamikus DNS szolgáltatásra. A qBittorrent a DynDNS és No-IP szolgáltatóknál közvetlenül is tudja frissíteni az elérési útvonalat. Ne felejtsd el, hogy a 01-es lépésben beállított kommunikációs porthoz átirányítási szabályt is fel kell venned a routered kezelőfelületén!

3 - Böngészőből vagy appból

Ha szeretnéd, letöltheted a mobilodhoz kapcsolódó alkalmazásboltból a qBittorrent Remote Lite nevű appot. Indítsd is el. A Szerver hozzáadása gombra kattintva add meg a belépési adatokat. A távoli elérés működik egyszerűen böngészőből is: a címsorba írd be géped IP-címét és a portszámot.

4 - Letöltés indítása

Letöltést a legegyszerűbben úgy indíthatsz el, ha a plusz gombra nyomsz, és feltöltöd a torrent fájlt. Ha nem szeretnéd letölteni a fájlt mobilra, akkor a linket közvetlenül is hozzáadhatod a letöltésekhez. Természetesen akár Magnet linket is használhatsz. A letöltés minden esetben automatikusan elindul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.